Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Millî Savunma Bakanı Akar'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Devletimiz; tüm kurum ve kuruluşlarıyla Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının gurur timsali, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilham kaynağı olan şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima onların yanlarında olmaya devam edecektir." dedi. 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Akar'ın mesajı şöyle;

"Kahraman Gazilerimiz, Gazilerimizin Fedakâr Aileleri, Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Bugün; devletimizin bekası, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı ile ülkemizin savunma ve güvenliği için canları pahasına mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızın gurur günüdür. Bu vesileyle kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu müstesna gün, aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 101’inci yıl dönümüdür. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

30 Ağustos’ta “Büyük Zafer”imizin 100’üncü yılını coşku ve gururla kutladık. Bu zafer, tarihimizin en büyük ve en parlak zaferlerinden biridir.

1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını milletimize açan ecdadımız, “Büyük Taarruz” ile de Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bir asır önce “var olma” mücadelesi verirken bugün Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, uluslararası ilişkilerde özne haline gelen, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen, küresel ve bölgesel gelişmeler karşısında proaktif davranarak bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin bir güce ulaşmış durumdayız.

Ülkemizin uluslararası alanda önemli misyonlar üstlendiği bu dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla Cumhuriyet tarihimizin en yoğun ve kapsamlı faaliyetlerini icra etmektedir.

Kahraman ordumuz; hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere terörle mücadeleye, denizlerimizin ve semalarımızın korunmasından dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davalarına destek olmaya kadar birçok faaliyeti eş zamanlı ve başarıyla sürdürmekte, bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağlamaktadır.

Bunda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Onların kahramanlık ve fedakârlıkları, asil milletimizin hafızasında ve gönlünde ebediyen yaşayacak, asla unutulmayacaktır.

Devletimiz; tüm kurum ve kuruluşlarıyla Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının gurur timsali, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilham kaynağı olan şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima onların yanlarında olmaya devam edecektir.

Bu anlamlı gün vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.

Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum."

Gazilerimize ve değerli aile fertlerine saygı ve şükranlarımı sunuyor, tedavisi devam edenlere de acil şifalar diliyorum.

Ayrıca şu anda karada, denizde ve havada, zorlu arazi ve hava şartlarında büyük fedakârlıklarla görev yapan kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın her birini alınlarından öpüyor, kendilerine kazasız belasız, hayırlı başarılı görevler diliyorum. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.