Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom ANTALYA azerbaycan ukrayna trabzonspor çiftçi yapı kredi

Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "PKK’lı teröristleri teker teker etkisiz hâle getiren Kahraman Mehmetçik, terör örgütünün silah ve mühimmatını da imha etmeyi sürdürüyor. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arama-tarama faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçik, teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Ele geçirilen mühimmat şöyle:

-34.560 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı,

- 440 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı,

- 1.588 adet Doçka mühimmatı,

- 25 adet RPG-7 antitank mühimmatı,

- 2 adet RPG-7 antipersonel mühimmatı,

- 20 adet RPG-7 sevk fişeği mühimmatı." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.