Öne Çıkanlar tesk gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Dokunulmazlık milli savunma bakanlığı meteoroloji kültür ve turizm bakanlığı terör hepatitten korunma yöntemleri 17 Temmuz 2024 Gündem Özeti

“Türkiye, Gerçekleştirdiği Atılımlar Sayesinde Siyasi Ve Ekonomik Olarak Özgürleşmiş, Hedeflerine Kararlılıkla Yürüyen Bir Ülkedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Türkiye, gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde siyasi ve ekonomik olarak özgürleşmiş, kendi menfaatlerini savunabilecek seviyeye gelmiş, kendi hedeflerine kararlılıkla yürüyen bir ülkedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. 

Dün Ankara’da, Kara Harp Okulu’nun diploma ve sancak devir töreninde, askerî öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de Deniz ve Hava Harp Okullarımızın öğrencilerinin mezuniyet mutluluğuna şahitlik etmek üzere bir aradayız.  Deniz Harp Okulumuzdan mezun olan 269 Türk ve altı misafir öğrencimiz ile Hava Harp Okulumuzdan mezun olan 273 Türk ve 13 misafir öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi.

Millî Savunma Üniversitesinin, faaliyete başladığı günden itibaren, hem 15 Temmuz’un yol açtığı zafiyetleri giderme hem de eğitim öğretim kalitesini günün ihtiyaçlarına göre yükseltme bakımından çok önemli başarılara imza attığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denizcilerimiz, Barbaros’un izinde Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de ve kendilerine görev verilen her yerde ülkemizin çıkarlarını korumakta, milletin emanetini en yüksekte tutmaktadır. Aynı şekilde, 15 Temmuz ihanetinden en büyük yarayı alan Hava Kuvvetlerimiz de kısa sürede kendini toparlayarak gökyüzündeki hâkimiyetimizi pekiştirdiler. Millî Savunma Üniversitemiz bugüne kadar 111 F-16 pilotu yetiştirdi.  Hâlihazırda 100’den fazla mezunumuz da pilotluk eğitimlerini tamamlamak üzeredir” açıklamasında bulundu.  

“ARTIK, EKONOMİSİ KÜÇÜK OYUNLARLA PRANGAYA ALINIP KOLAYCA SÖMÜRÜLEN BİR ÜLKE DEĞİLİZ”

Konuşmasının devamında, “Gazi Mustafa Kemal milletimizle birlikte millî mücadeleyi yürütürken, kimi çevreler manda, kimi çevreler doğrudan bir yerlere bağlanma teklifiyle ortada dolaşıyordu” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımını gerçekleştirip, siyasi, ekonomik, askerî, teknolojik her alanda dünyada ilk sıralara çıkma mücadelesi yürüttüğü şu dönemde de benzer heveslerle ortada dolananlar olduğunu görüyoruz. Millî mücadeleyi nasıl, kendi ülkelerine ve milletlerine güvenleri olmayan bu manda sevdalılarına rağmen kazandıysak bugün de aynı zihniyettekilere rağmen Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağız” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Artık biz, siyasi ve sosyal fay hatları üzerinden kurgulanan senaryolarla istikameti çizilebilen bir ülke değiliz. Artık, ekonomisi küçük oyunlarla prangaya alınıp kolayca sömürülen bir ülke değiliz.  Artık biz, dünyadaki hiçbir ülkeye sahip olduğu imkânlar sebebiyle hayranlıkla bakan bir ülke de değiliz.  Çünkü artık Türkiye, gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde siyasi ve ekonomik olarak özgürleşmiş, kendi menfaatlerini savunabilecek seviyeye gelmiş, kendi hedeflerine kararlılıkla yürüyen bir ülkedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.