Öne Çıkanlar euro tmo suriye Koronavirüs aşı TÜSAD Hakkari seçim abd TOGG Kanal İstanbul Kocaer Çelik

AK Parti Referandum Çalışmaları İçin Kolları Sıvadı

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin, Meclis’ten geçmesinin ardından AK Parti referandum hazırlıklarının ilk startını 25 Ocak Çarşamba günü il başkanları toplantısında verecek.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti 25 Ocak Çarşamba günü toplayacağı genişletilmiş il başkanları toplantısında başkanlık sisteminin ne getirdiğini, neyi değiştirdiğini geniş bir sunumla anlatacak. Kamuoyunda ve muhalefet partilerinin, başkanlık sisteminin bir rejim değişikliği olduğu yönündeki eleştirilere açıklık getirilecek. Bunun bir reji değişikliği değil, sistem değişikliği olduğu, parlamentoyu zayıflatan değil, güçlendiren bir sistem olduğu anlatılacak.
Anayasa değişikliği paketi ile ilgili İl başkanlarının kafalarında varsa kaygılar giderilecek.

Stratejilerin Belirlenmesi İçin MKYK Toplanacak

AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinin yol haritasında stratejilerin belirlenmesi için de MKYK bu ay içerisinde toplanacak.  Nasıl bir kampanya yürütüleceği de yine MKYK toplantısında belirlenecek. Afyon’da gerçekleşen kampın, referandumdan önce yapılması da planlanıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.