Esnafı Sevindirecek Bağ-Kur Teklifi

CHP, geçmişte vergi mükellefi olup ancak Bağ-Kur kaydı olmayan esnaf ve sanatkarın Bağ-Kur’lu sayılması için kanun teklifi verdi. Teklif kabul edilirse daha önce vergi mükellefi olup da Bağ-Kur kaydı olmayanlar Bağ-Kur'lu sayılacak.

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel, 2000 yılından önce vergi mükellefi olan fakat, Bağ-Kur kaydı bulunmayan esnaf için bir yasa teklifi hazırladı. Teklif, geçmişte vergi mükellefi olup ancak Bağ-Kur kaydı olmayan (çeşitli nedenlerden dolayı Bağ-Kur’a giriş yaptıramayan) esnaf ve sanatkarın yürürlükteki kanuna geçici bir madde eklenerek Bağ-Kur’lu sayılmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde sayıları 1 milyona yaklaşan esnafın Bağ-Kur’lu sayılacağı, bu yolla geriye dönük primlerini ödeyerek emekliliğe hak kazanacakları belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yücel şahin 3 ay önce

1998 vergi açılışim var bağkur kaydım yok 9 ay sonra askere gittim kapattım 2003 tekrar açtım şuan 7500 günüm var kanunlaşırsa hemen emekli olurum artık duyun sesimizi en azından biraz yük kalkar üstümüzden bizler zaten calişcaz