Öne Çıkanlar euro tmo suriye TÜSAD Koronavirüs TOGG CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak aşı Hakkari abd çukurova belediyesi seçim

CHP'li Gürer: Hükümetin Çıkardığı Yasalar Emekçilerin Aleyhine Yasalar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Taşeronların kadroya alınmasından bu güne Başbakan söyleyeli 1 yıl geçti ama yaşama geçmiyor. Çalışanlara verilen sözler tutulmuyor. Hükümetin çıkardığı yasalar emekçilerin aleyhine yasalar" dedi.

CHP'li Gürer, CHP Emek Büroları oluşumu için il il gezilerini sürdürüyor. Adana,Mersin,Osmaniye,Niğde,Aksaray,Nevşehir,Sivas,Kırşehir,Yozgat,Konya, Karaman illerinde emek büroları oluşum çalışmalarını tamamlayan Gürer Emek Bürolarının her ilde önemli çalışmalarda bulunacağını ifade etti. Gürer, illerde yaptığı konuşmalarda taşeron işçi konularına değindi. Taşeron işçilere verilen kadro sözünün bir an önce uygulamaya geçirilmesini, 4B ve 4C’ lilerin sorunlarının çözümlenmesini isteyen Gürer, “Taşeronların kadroya alınmasından bu güne Başbakan söyleyeli 1 yıl geçti ama yaşama geçmiyor. Çalışanlara verilen sözler tutulmuyor. Hükümetin çıkardığı yasalar emekçilerin aleyhine yasalar" ifadelerini kullandı.



"Varlıklı İle Yoksul Arasında Fark Daha da Açıldı"

Emeklilere verilen sözlerin de unutulduğunu emekliler arasındaki intibak yasası ile oluşan farklılığın giderilmediğini belirten Gürer ifadelerine şöyle devam etti: "Promosyon dendi olmadı, İlaç katkı payını kaldıracağız dendi olmadı. Emekliye ucuz konut sağlayacağız dendi olmadı. Emeklilere sosyal yaşamlarını iyileştireceğiz dendi olmadı. Her kesim mağdur işçisi esnafı çiftçisinin sorunları arttı. Varlıklı ile yoksul arasında  fark daha da açıldı. Yoksulluğun arttığı, sorunların arttığı bir ülkedeyiz. CHP emek ağırlıklı, emeğe önem veren emekçinin sorunları ile iç içe olan bir parti. Emek tanımının içinde toplumun her kesiminin yeri var. Örneğin çıraklık yasasında sigortalı olduğu gün sigortasının başlaması lazım ama olmuyor, sigortalı sayılmıyorlar. İşte bu kapsamda alın terinin karşılığını alamayan herkesin yanında olacağız. ülkemizde iş cinayetleri de 14 yılda 18 bine ulaştı. Siirt’te  maden çökmesi ile göçük altında 16 canımız kayboldu iş cinayetinden. 16 kişinin öldüğü, bu ülkede ne yazık ki hissedilmedi. 2015 yılında bin 740 yurttaşımızı yitirdik iş kazaları ile. İşte Emek Büroları, bu konularda toplumsal sahiplenmeye, bilinçlenmeye yönelik dokuyu oluşturacak."

Öte yandan Türkiye'nin artık sendikasızlaştırılan bir ülke olduğu vurgusunu yapan CHP'li Gürer, sigortalı çalışan sayısının yaklaşık 13 milyon civarında olmasına rağmen yaklaşık 1 milyon 500 bin sendikalı olduğunu ifade ederek "Bunların toplu sözleşme yapabileni 700 bin, işçiler toplu yapabiliyor. İşçiler işten atılıyor ama ses edilmiyor. İşte Emek Büroları ile bu sorunları aşmak istiyoruz" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.