Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak euro tmo aşı suriye TÜSAD Koronavirüs TOGG Hakkari abd çukurova belediyesi seçim

CHP’li Gürer: AKP Döneminde Toplum Dokumuz Önemli Tahribata Uğradı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “AKP döneminde toplum dokumuz önemli tahribata uğradı. Fuhuş arttı, uyuşturucu kullanımı yaygınlaştı, kumar arttı, kadın cinayetleri arttı, iş cinayetleri arttı, yoksulluk arttı, üniversite mezunu işsizler arttı, esnaf çiftçi sorunları arttı, emeklilere verilen sözler tutulmadı, kadınların gençlerin sorunları arttı” dedi.

CHP’li Gürer, Karaman'da  CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan ve İlçe Başkanı ile CHP Karaman Kadın Kolları etkinliğine katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Oya Asrak ve yöneticiler tarafından karşılanan Gürer burada yaptığı konuşmada ülke gündemindeki konulara değindi. Kamuoyunda tecavüzcülere af yasası olarak tanımlanan ve Mecliste tasarısı geri çekilen yasa tasarısının engellenmesinde kadınların kararlı duruşunun önemine değinen Gürer, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği önem ve seçme seçilme hakkı sürecine, kadına yönelik artan uygulamalar ve kadın cinayetlerinin artmasına dikkat çekti. Gürer ifadelerine şöyle devam etti:
 “AKP döneminde toplum dokumuz önemli tahribata uğradı. Fuhuş arttı, uyuşturucu kullanımı yaygınlaştı, kumar arttı, kadın cinayetleri arttı, iş cinayetleri arttı, yoksulluk arttı, üniversite mezunu işsizler arttı, esnaf çiftçi sorunları arttı, emeklilere verilen sözler tutulmadı, kadınların gençlerin sorunları arttı.  Bu süreç böyle gitmez. Halkımız bunalmış durumda. Buradan çıkış için CHP iktidarına ihtiyaç var. Biz parti olarak sorunlara çözüm üretecek birikime sahibiz.  Ülkemizde şehit haberleri içimizi yakıyor. İş kazalarının ardı arkası gelmiyor. Kardeşlik birlik ve sorunlardan arınacak bir ülke için CHP tek çözümdür. Cumhuriyet değerlerini savunan, önce insan kavramı ile sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile  buluşan, herkesin işi olsun aşı olsun, herkese eşit hukuk olsun, adil yargı olsun, liyakata uygun yükselme sağlansın, ötesi olmayan insanca hakça kardeşçe bir düzen diyen bir anlayışımız var.”
Öte yandan Gürer, kadın ve gençlerin siyasette daha çok katılımla yer alması gerektiğinin altını çizdi.
 


 "Amaç Emek KesimininSorunları İle Daha İç İçe Olmak"

CHP’li Gürer tüm illerde emek bürolarının oluştuğunu,15 ilin emek bürosu oluşumunda görev verildiğini belirterek emek bürolarının 1974 işçi komitelerinin bir devamı gibi oluştuğunu ifade etti. Amacın emek kesiminin sorunları ile daha iç içe olmak, karşılıklı bilgilenmeleri geliştirmek, işsizlerin, emeklilerin toplumun farklı kesimlerinin, kamu ve özel sektör çalışanlarının tarım işçilerinin ve her kesimin sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu belirten Gürer, “İş cinayetlerinde Avrupa birincisi, dünya üçüncüsüyüz. Maden  göçüklerinde yine canlarımız gitti. İnşaat, maden gibi iş kolları en az sendikalı olan kesim. Ayrıca taşeron  kadro sözü hala yerine getirilmedi. Bir an önce tüm taşeron çalışanlar kadroya alınmalıdır. Sendikalar Kanunu değiştirilmeli, uluslarası çalışma örgütü( ILO) normlarında  sendika ve toplu sözleşme kanunları düzenlenmelidir. Eşit işe eşit haklar sağlanmalıdır” açıklamasında bulundu.

2000 sonrası emeklilerin intibak yasasından yararlanmasına AKP hükümetinin hayır dediğini, emekli promosyonunun hala gerçekleşmediğini, emekliden ilaç katkı payı alındığını, konut, sosyal etkinliklerin gerçekleşmediğini de ifade eden Gürer, “Kadın ve gençler için verilecek mücadeleyi emek bürolarımız da izleyecek“ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.