Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

"Datça Hak Ettiği Yarına 1 Nisan’da Kavuşacak!"

Datça Belediye Başkan adaylığını “Bağımsız” olarak sürdüren Arkeolog, tarihçi ve gazeteci M. Mesut Yar seçim çalışmalarını sürdüreceği İrtibat Bürosu’nu büyük bir kalabalığın katılımıyla açtı.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlerde Muğla’nın Datça ilçesinden Bağımsız Belediye Başkan Adaylığını açıklayan ünlü gazeteci ve arkeolog Mesut Yar, yüzlerce kişinin katıldığı açılış töreninde kalabalığa şarkı ve projeleriyle seslendi…

Seçim maratonu boyunca Akdeniz’in Dünyaya açılan kapısı Datça için proje ve vizyon belgelerini basit, etkin ve anlaşılabilir bir dille tüm Türkiye’ye açıklayan Yar, başkanlık koşusunda “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ilkesiyle depara geçtiğini ifade ederken; “Yerel yönetimlerde siyaset ve amblemler üzerinden değil, halkın talepleri ve güneşli ufku dikkate alınarak isimler ekseninden yapılmalı. Bu yüzden atanan değil seçilen isimlerin sorunlara çözümü çok seslilik anlayışı merkezinden hareketle, bireyden topluma uzanan geniş bir uzlaşmayla getireceğini düşünüyorum” dedi.

Memleketin de Datça’nın da dertlerinin birbirinden farklı olmadığının altını çizen Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yar, “Dün, bugün ve yarın ekseninde kendine yerleşik bir hayat kurmuş tüm vatandaşlar, yaşam kalitesinin yüksek, hizmet alımının kaliteli, sorunlarının çözüm odaklı olmasını talep ediyorlar. Bu anlamda belediyeciliğin hayatı zorlaştırmaktan, imkansızlıklar cenderesinden boğulmaktan ve mazeret üretmekten çok, vaat değil icraat ekseninde durması gerekmektedir” İfadesini kullandı.

“Datça’nın iki denizi birleştiren binlerce yıllık kentliliği Akdeniz havzasındaki birçok marka yerleşimden çok daha kadim ve sahicidir. Hal böyleyken Datça’yı sıradan bir sahil kasabası kimliğinden ayıran onlarca özelliği bulunmaktadır. Sıradan elektrik kesintileri, susuzluk, alt yapı sorunları, deniz ve toprağının hızla kirlenmesi, ulaşım ve kaliteli hayata erişim sorunları zamanın değil, etkisiz yetkililerin icraat makamlarını yanlış kullanmasından kaynaklanmaktadır” diyerek ana sorunları özetleyen Yar çözümün makama değil, halka odaklanmış liyakatli kadrolarda olduğunu söyledi.

“Datça’da, sorunları kalabalıklaşmaya, sonradan gelen yerleşiklere yükleyen bir zihniyetin gelecek ufkunda ne değeri ne de yeri vardır. Hizmeti politikayla karıştırıp ‘biz istiyoruz onlar vermiyorlar’ mazeretiyle modern çağda kenti taş devri şartlarıyla yaşamaya zorlayanlar ve kayırdıkları ait oldukları tozlu raflarda kentin hem kendi hem de dünya coğrafyasında geleceği kartpostalları andıran destinasyon ve kimliğini utanarak izlemek zorunda kalacaklardır. Datça yerli ya da yerleşik ayırt etmeden üzerindeki mazeret enkazını kaldırarak hak ettiği tüm gereksinimleriyle derhal buluşacaktır. Bunun için gereken bilgi, bilim, akıl, birikim ve vizyonerlik benim ve tüm Datçalıların oluşturduğu kararlı kalabalıkların ajandasındadır” diyen Yar, “Bağımsız başkanları ve liyakatli yöneticileriyle bağımsız ve mesut Datça sadece bir buçuk ay ilerde bizi beklemektedir. Bekle güzel Datça, elimizde geleceğimizin mührü hep birlikte geliyoruz” sözleriyle konuşmasına son verdi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.