Öne Çıkanlar tbmm 3. Kuşak ve Yol Forumu Sedef Girgin Kılıçdaroğlundan Ramazan Ayı Mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak Liv Hospital Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş Şubat 2020 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Şubat 202 Toplanan inek sütü miktarı İdlibdeki M4 Karayolunda 3üncü TürkRus Birleşik Kara Devriyesi İcra Edildi Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı kaça yükseldi Türkiyede Koronavirüsten Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 501e Yükseldi

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenin Ataması Yapıldı

20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması bilgisayar kurası ile yapıldı. Atama sonuçları saat 13.00’ten itibaren bakanlığın resmi internet adresinde yer alacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretme ataması töreninde konuştu. Selçuk, öğretmenliğin bilginin ötesinde bilgelik gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Eğer bu bilgeliği çocukla paylaşmazsak bu kuru bir bilgi olur. Kuru bilgi de çocuklarımızı zehirler, asıl olan paylaştığımız bilgilerin görgüye dönüşmesidir ve bu görgünün halinde, tavrında ortaya çıkmasıdır” dedi.

“Bütün Çocukların Gözüne Gözünüz Değmeden Derse Başlamayın”

Öğretmenlerden bir ricası olduğunu belirten Selçuk, “Okullarınıza gideceksiniz, derslerinize başlayacaksınız. Derslerinize başlamadan önce bir şeye dikkat edin lütfen bütün çocukların gözüne gözünüz değmeden derse başlamayın. Onların gözünden kalbine akan bir şeyler olduğunu hissedin. O zaman sizin öğretmenliğini başlamıştır. Sadece bilgi paylaşımıyla derse başlarsanız, bilin ki siz hiçbir zaman onların öğretmeni olmayacaksınız, onların devlet memuru olarak oraya atanan resmi kişi olacaksınız” dedi.

Selçuk, öğretmenlere öğrencilerini ayırmamaları yönünde de telkinde bulundu.

“Başöğretmenin Gölgesinde Ayrı Bir Enerjiye Sahip Olabileceğimizi Hatırda Tutalım”

Dünyada kıyasıya bir rekabet olduğunu kaydeden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Çin’deki üstün zekalı dahi sayısı neredeyse Türkiye’nin nüfusu kadar, biz neyle nasıl mücadele ettiğimizin şuurunda olmak zorundayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ eskimeyen deyişinin hala geçerli olduğunu ve bu anlamda da Başöğretmenin gölgesinde ayrı bir enerjiye sahip olabileceğimizi de hatırda tutmakta yarar var” diye konuştu.

“Çocuğun Huzuru İçin Öğretmenin Huzursuzluğu Şart”

Selçuk, öğretmenlik mesleğinin fedakârlık mesleği olduğuna dikkat çekerek, “Eğer konfor arıyorsanız bu meslek gerçekten uygun bir meslek değil. Eğer yorulduğunuzu bitkin düştüğünü hissetmiyorsanız gerçekten hakkını vermediğiniz konusunda bir şüpheye ihyacınız olabilir. Öğretmenin her zaman huzursuz olması lazım, çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor” ifadelerini kullandı.

Bu yıl bütçe imkanları dahilinde 20 bin öğretmen atatması gerçekleştirebildiklerini kaydeden Selçuk, sayının artması konusunda çaba göstereceğini belirterek, “Umut güzel bir şeydir ama umut tacirliği iyi bir şey değildir. Bu konuyla ilgili emin olun ne gerekiyorsa her türlü gayretimizi sarf edip gereken sonuçlara ulaşmayı, müjdelere kavuşmayı diliyorum” dedi.

Atama Sonuçları 13.00’te Bakanlığın Sitesinde Yer Alacak

Bakan Selçuk’un konuşmasının ardından öğretmenlerin görev yerleri bilgisayar kurası ile belirlendi. Atama sonuçları saat 13.00’ten itibaren bakanlığın resmi internet adresinde yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.