Öne Çıkanlar terörist Opeth fenerbahçe İsrail şehit Liaoning Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ihracat Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Anket diyarbakır Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Odeabank, 2024’ün İlk Çeyreğinde, Toplam 62.9 Milyar TL’lik Kredi Hacmiyle Türk Ekonomisine Değer Kattı

Odeabank, 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, “Ülkemiz, bütün dünyayı etkileyen zorlu ekonomik koşulların üstesinden gelmeye çalışıyor. Türkiye’nin en genç bankası olan Odeabank da Türk ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için desteğini her geçen gün artırıyor. 2024’ün ilk çeyreğinde kredi hacmimizi 62.9 milyar TL’ye yükselterek ekonomik büyümeye ciddi bir kaynak yarattık. Fon hacmimizi 38.2 milyar TL’ye, mevduatlarımızı ise 56.8 milyar TL’ye taşıdık” dedi.

Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, ülke ekonomisine desteğini sürdürürken, önemli büyüme rakamlarına da ulaştı. Odeabank’ın, 2024’ün ilk çeyreğinde toplam nakdi kredileri 38.9 milyar TL olurken, gayri nakdi kredi hacmi de geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 büyüyerek 24 milyar TL seviyesine ulaştı. Müşterilere sunulan çeşitli yatırım fonları seçenekleriyle Odeabank’ın fon hacmi 38.2 milyar TL’ye yükselirken, 2023’ün yıl sonu rakamlarına kıyasla yüzde 39 artış kaydetti. 

Aktiflerini 87.3 milyar TL’ye ulaştıran Odeabank, mevduatlarını ise 56.8 milyar TL’ye taşıdı. Bankanın bir önceki yıl toplam aktifleri 83.7 milyar TL, mevduatları ise 58.2 milyar TL olarak kaydedilmişti. Vadesiz mevduatın toplam müşteri mevduatı içindeki payı yüzde 34.2 seviyesine ulaştı. Aktif yapısının doğru yönetimi ve güçlü öz kaynak yapısı sonucu Odeabank’ın ana sermaye oranı yüzde %8.8, sermaye yeterlilik oranı yüzde %18.8 ile sektör ortalamasının üzerinde seyretmeyi sürdürdü. Doğru yönetim ve ürün çeşitliği sayesinde Odeabank, mevduat dışı yönetilen varlıklarını, 2023 yılı sonuna göre yüzde 34 artışla, 44.3 milyar TL seviyesine yükseltti. Odeabank’ın, net kârı ise bir önceki yılın son çeyreğine göre artarak, 121 milyon TL’ye ulaştı.

Sürdürülebilir ekonomiye destek olduk

Yılın ilk çeyreğinde sürdürülebilir ve kârlı büyümeye devam ettiklerini belirten Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, konuya ilişkin açıklamasında, “2024 yılının ilk çeyreğini tamamlarken hem küresel hem yerel anlamda belirsizliklerin azaldığı, hem de makroekonomik koşulların daha sağlıklı şekilde öngörülebildiği bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. 2024 yılının ilk çeyreğinde makroekonomik koşulların gerekliliğine uygun, yasal düzenlemelere hızlı adapte olabilen çevik yapımızı sürdürerek etkin ve dengeli bir bilanço yönetimi göstermeye devam ettik. Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteği artırarak sürdürdük. Ülkemiz, bütün dünyayı etkileyen zorlu ekonomik koşulların üstesinden gelmeye çalışıyor. Türkiye’nin en genç bankası olan Odeabank da Türk ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için yatırımlar yapıyor. 2024’ün ilk çeyreğinde nakdi ve gayri nakdi olmak üzere toplam kredi hacmimizi 62.9 milyar TL seviyesine yükselterek, ekonomik büyümeye çok ciddi bir kaynak yarattık. Fon hacmimizi 38.2 milyar TL’ye, mevduatlarımızı ise 56.8 milyar TL’ye taşıdık. Bu önemli başarının arkasında, müşteri odaklı yatırımlarımızın katkısı da oldukça büyük” dedi.

Teknoloji şirketimiz Odeatech’i kurduk

Bu çeyrekte Odeabank’ın tarihinde mihenk taşlarından biri olacağına inandığı önemli bir gelişmeye imza attıklarını da hatırlatan Mert Öncü, şöyle devam etti: “Teknoloji şirketimiz Odeatech’i kurduk. Odeatech, bankamız için bilişim, iletişim ve yapay zekâ teknolojileri ile ilgili konularda AR-GE çalışmaları yapacak. Yapay zekâ tabanlı yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunacak, metodoloji ve standartlarla yeni ürün, araç, yazılım, teknolojik ve analitik çözümler geliştirecek. Bu alanda danışmanlık hizmeti de vereceğiz. İlerleyen süreçte bu hizmetimizi sektördeki farklı kurum ve kuruluşlara da sunarak bankacılığın geleceğini bugünden inşa etmeyi hedefliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.