Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

30 Aralık 2015 Perşembe günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı. Komisyonda işçi kesimini TÜRK-İŞ, işveren kesimini ise TİSK temsil etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aldığı kararları kamuoyu ile paylaştı. Buna göre; 2016 yılında geçerli olacak net asgari ücret 1300,99 TL, brüt asgari ücret 1.647,00 TL olarak belirlendi.

Toplantı sonrası işçi kesimi adına TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat bir açıklama yaparak 2016 yılında geçerli olacak asgari ücret biraz önce karara bağlandığını söyledi. Irgat, "Asgari ücret, çalışanların ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesine yönelik etkin bir sosyal politika aracıdır. İşçinin ailesi ile birlikte olağan ihtiyaçlarının karşılanması esastır. Nitekim Anayasamız, asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartlarının göz önünde bulundurulmasını öngörmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu, kendisine verilen görev çerçevesinde, yetişkin bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık parasal tutarı, günümüz itibariyle net 1.600 TL olarak hesaplamıştır. Bu devletin resmi kurumunun vardığı sonuçtur. Aile dikkate alınmamıştır" dedi.

Irgat, "Ancak 64. Hükümet, Asgari Ücret tespit Komisyonu’na aylık net 1.300 TL asgari ücret teklifi ile gelmiştir ve bu tutar bütün 2016 yılında geçerli olacaktır. Kuşkusuz mevcut 1.000 TL aylık net asgari ücretin 1.300 TL’ye çıkması olumlu bir adım, önümüzdeki dönem için önemli bir başlangıçtır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.