Öne Çıkanlar tbmm YENİ teb İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MazharFuat çin DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TOGG Alper Sümer Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak

Bakan Yılmaz, Suudi Arabistan Büyükelçisi Merdad'ı Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’deki görevini tamamlayan Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçisi Adel Siraj Merdad’ı kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, veda ziyaretinde bulunmak üzere gelen Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçisi Adel Siraj Merdad’ı makamında kabul etti. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın birlikte çalışmasının önemine değinen Yılmaz, Büyükelçinin görev yaptığı süreçte iki ülke ilişkilerinin iyi şekilde ilerlediğini belirtti.
Bakan Yılmaz, Suudi Arabistan’ın özellikle 15 Temmuz sürecinde hükümetin ve Türk halkının yanında olduğunu bildiğini belirterek, bu duruşlarından dolayı Büyükelçi Adel Siraj Merdad’a teşekkür etti. Yılmaz, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerin geliştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığının üstüne düşeni yapmaya devam edeceğini ifade etti.
Türkiye’de görevini tamamlayan Büyükelçi Merdad ise, tarihi bağları olan iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını, Türkiye’de görev yaptığı 3 yıl içerisinde ilişkilerde büyük ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Merdad, ülkesinde kesinlikle FETÖ bağlantılı okul bulunmadığını, basın-yayın alanında faaliyet gösteren dergilerin de kapatıldığını, 15 Temmuz sürecinde seçilmiş hükümetin ve Türk halkının yanında olduklarını belirtti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığındaki yeni görevinde de iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine gayret edeceğini belirten Merdad, kabulünden dolayı Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Görüşmenin ardından Yılmaz, Büyükelçi Merdad’a hediye takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.