Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp boyner terörist thy Prof. Dr. Ali Yakıcı

DSP Genel Başkanı Aksakal: “40 Yıllık Esaret Son Bulmalıdır”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Tam 40 yıl önce emperyalizmin güdümünde gerçekleştirilen faşist askeri darbenin ceremesini çekmeye devam ediyoruz." dedi. 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 12 Eylül Darbesinin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Aksakal mesajında, “Tam 40 yıl önce emperyalizmin güdümünde gerçekleştirilen faşist askeri darbenin ceremesini çekmeye devam ediyoruz. Bu darbeyi sözde haklı gösterebilmek için “ortamın olgunlaştırıldığı” bizzat darbenin bir numaralı faili Kenan Evren tarafından itiraf edilmişti. İnsanlar “sağcı-solcu” diyerek, “alevî-sunnî” diyerek, “türk-kürt” diyerek ayrıştırılmış, birbirine kırdırılmış ve bugün dahi bitirilememiş terör yapılanmasının kanlı örgütü PKK’nın tohumları darbeci katiller eliyle atılmıştı.

Türk milletine karşı yapılan bu ihanetin planlayıcıları darbe gerçekleşince, ABD’nin o günkü Başkanına “bizim çocuklar başardı” diye haber vermiş, zafer (!) naraları atmışlardı.
Darbecilerin hazırladığı ve uzun yıllar boyunca yürürlükte kalan 12 Eylül Anayasası’nın bir kısım hükümleri değiştirilmiş ise de demokratik yaşama dair kısıtlayıcı maddeleri halen geçerliliğini sürdürmektedir. Türk milletinin demokratik hakları elinden alınmış, halkımız faşist darbecilerin esareti altına sokulmuştur.

Görevimiz gelecek nesillerimizi kendilerine güveni güçlü, demokrasiyi iliklerine kadar sindirmiş, sevgiyi ve kardeşliği özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir. Buna mecburuz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.