Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu chp niğde milletvekili ömer fethi gürer bbp boyner

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?

Ağız yaraları birçok kişinin canını acıtan bir durum. Ağız içi hijyeninin eksikliğinden kaynaklanan ağız yaraları, evde yapılabilen birçok ilaçla iyileştirilebilir.

Stres, hormonal değişimler, sigara, kullanılan ilaçlar, genetik, kaygı, demir eksikliği, çölyak hastalığı, B12 eksikliği gibi nedenlerden oluşan ağız yaralarının tedavisi için doktorların önerdiği ilaçlara ek olarak bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Eğer ağzınızda yara çıkıyorsa öncelikle doktora gitmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra, evde yapabileceğiniz doğal ilaçlar da mevcut. Ağız yaraları için yapabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerini şöyle sıralanabilir:

-   Ağız yaraları için çay en doğal ilaçlardan biri. Kullanılmış çay poşetini yaranın olduğu yere koyun ve 15-20 dakika bekletin. Bu yöntem yaranın üzerinin kapanmasını sağlar.

- Yara üzerine karbonat uygulamak da yarayı temizlerken acı hissini hafifletir.

- Tuzlu su ile gargara yapmak da yarayı iyileştirmek adına etkili bir yöntem. Başta acı ve kaşıntı yaşatan bu yöntem yaranın kısa iyileşmesini sağlar.

- Ayva ağız yaralarının iyileşmesi için önemli bir besin. Ayvayı komposto olarak içmek veya meyve olarak tüketmek de ağız yaralarını iyileştirir.

Ağzınızda yara varsa bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Mesela domates sosu, baharatlı ve asitli yiyecekler ağız yaralarının büyümesine neden olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.