Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Ayyuka Kent eNBE türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Ameliyatsız Burun Kaldırma Nedir ? Nasıl Uygulanır ?

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem Ayran, “Burunun kısa bir süre içinde değişimi, tüm hastalarımızı heyecanlandırıyor. Bazen dudak konturuna yapılan dokunuşlar da burunun görüntüsünü etkiler. Burunu tüm yüz içerisinde çevresiyle ilişkisine de önem vererek ‘altın oran’ dediğimiz estetik oranlara dikkat ederek değerlendirmeliyiz. Burnun ucunu kaldırmak herkese yakışmaz ama burnu inceltmek, çökme olan tarafları düzeltmek, toplamda iyi bir görünüm yaratacaktır.” dedi.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem  Ayran  konu hakkında bilgiler verdi.   


Eskiden en ufak burun deformasyonlarını düzeltmek için ameliyattan başka seçenek yoktu. Şimdi ise burun estetiğinde elimizde dermal dolgular gibi güzel malzemeler var. Birçok kişinin ameliyat olmasına gerek kalmıyor. Ameliyatla birlikte anestezi kaygısı, ameliyat sonrası oluşan deformasyonlar birçok insanı korkutuyor, bir kez ameliyat olmanın ömür boyu rahat etmek anlamına gelmediğini bilen herkes artık daha pratik, daha az risk taşıyan olan yöntemlere rağbet ediyor.



Dr. Meltem Ayran, ''Lokal anestezik krem uygulamasının ardından kanül ya da iğne ile hyaluronikasit ya da kalsiyum hidroksiapatit bazlı dolguların, burun ucuna burun köküne ve burun sırtında ihtiyaç duyulan bölgeleri uygulanmasıyla işlem tamamlanır. Uygulama sonrasında doktor masaj ile şekillendirmeyi tamamlar ve kişi normal yaşamına döner. Kızarıklık, morluk minimal seviyede olabilir.''diye belirtti.



Dr.Ayran sözlerine şunları ekledi;''Burun dolgusu, bu alanda eğitim almış tecrübeli hekimler tarafından uygulanır. Kalıcılık kullanılan dolgu materyaline göre 1-2 yıl kadar sürer.''dedi.



“Birçok kişi burun dolgusu uygulamasından sonra ameliyata ihtiyaç duymuyor. Oluşan değişiklik onlar için tatmin edici oluyor.” diye ifade eden Dr. Ayran, burun dolgusunun en sevdiği uygulamalar arasında olduğunu belirtti. Dr. Meltem Ayran, “ Burunun kısa bir süre içinde değişimi, tüm hastalarımızı heyecanlandırıyor. Bazen dudak konturuna yapılan dokunuşlar da burunun görüntüsünü etkiler. Burunu tüm yüz içerisinde çevresiyle ilişkisine de önem vererek ‘altın oran’ dediğimiz estetik oranlara dikkat ederek değerlendirmeliyiz. Burnun ucunu kaldırmak herkese yakışmaz ama burnu inceltmek, çökme olan tarafları düzeltmek, toplamda iyi bir görünüm yaratacaktır.” diye ekledi.



Dr. Ayran son olarak sözlerine şunları ekledi,''Bilinenin aksine Burun Dolgusu burnu büyütmez! Doğru yapılan bir uygulamayla burun daha ince, formda, simetrik hatta kalkık görünür.Burun dolgusu için uygun olup olmadığınız konsültasyon sırasında ya da fotoğraflarınız incelenerek size bildirilir.''dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.