Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Rino virüs Shu Jueting

Fit Olmak İçin Aç Kalmanıza Gerek Yok

Yazın gelmesiyle mayo ve bikini içinde fit görünmek telaşı da başladı.  Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Diyetisyeni Dilara İsmailoğlu, zayıflama sürecinde özellikle yaz için uygulanan şok diyetlerden uzak durmak gerektiğini söyledi ve hızlı incelmenin sırrını verdi: “Yemeklerinize acı pul biber ilave edin. Acı vücut sıcaklığınızı artırarak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.” dedi.

Kış aylarında alınan kiloları verip, forma girmek için yapılan şok diyetlere gerek olmadan, aç kalmadan zayıflamanın yollarını Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Diyetisyeni Dilara İsmailoğlu anlatıyor.

Tahıl gruplarını mutlaka tüketin

Diyet süresince iştah azaltmak ve kısa sürede doymak için oldukça önemli olan buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar gibi tahıl grupları kesinlikle beslenmede yer almalıdır. Posa oranının oldukça yüksek olduğu tahıllı besinler, tokluk hissini arttırdığı gibi aynı zamanda konsantrasyonu ve motivasyonu da olumlu yönde etkiler.

Su içmeyi unutmayın

Vücut için oldukça önemli olan su, diyet boyunca bol bol tüketilmelidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi için oldukça önemli olan suyu içmeyi gün içerisinde unutmamak için telefondan alarmlar kurabilir veya hatırlatıcı notlar yazıp masaya yapıştırılabilirsiniz.

Yağlı tohumları tüketirken ölçüyü kaçırmayın

Fındık, fıstık, susam, ceviz gibi yağlı tohumlar da önemli besinlerden. Posa, vitamin ve mineral bakımından oldukça değerli olan yağlı tohumlar yemek yeme kontrolünü sağlayarak, tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Bu besini tüketirken yeteri miktarda tüketmeye özen göstermek gerekir. Gereğinden fazla miktarda tüketilmesi zayıflamaktan ziyade kilo almaya sebep olabilir.

Yemeklerinize pul biber ilave edin

Acı pul biber vücut sıcaklığınızı artırarak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle yemeklerinize pul biber ilave edebilirsiniz. Yumurta da, biotin içerdiği için diyette metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak besinler arasında. Yeterli ve dengeli protein tüketilmez ise metabolizma yavaşlayacaktır. Çünkü vücut proteini sindirmek için daha çok enerji harcamaktadır. Hem bitkisel hem de hayvansal kaynaklı proteinleri diyetlerinizde mutlaka yer vermelisiniz. Metabolizmanın bir diğer düşmanı da uzun süre aç kalmak; 2-3 saat aralıklı periyodlar ile mutlaka bir şeyler tüketmeniz sağlıklı kilo vermeniz için önemli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.