Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat bbp boyner Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı TOGG Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Pogba Rekor Bedelle Manchester United'da

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen Fransız Paul Pogba'yı rekor bonservis bedeli ödeyerek  renklerine bağladı.

Manchester United, uzun süredir transfer listesinde bulunan 23 yaşındaki Fransız futbolcu ile 5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre yıldız futbolcu haftalık 220 bin sterlin alacak.
Juventus Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada ise, Pogba'nın bonservis bedelinin 105 milyon avro (89 milyon sterlin) olduğu, bu ücretin İngiliz ekibi tarafından 2 yıl içerisinde kendilerine ödeneceği bildirildi. Ayrıca iki kulüp arasındaki sözleşme koşullarına göre rakamın 5 milyon avro daha artabileceği kaydedildi.
Real Madrid, 2009 yılında Manchester United forması giyen Portekizli Cristiano Ronaldo'yu 94 milyon, 2013 yılında ise Tottenham Hotspur'da oynayan Galli yıldız Gareth Bale'i 100 milyon avroya transfer ederek rekor kırmıştı.
İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Juventus'ta geçen sezon 49 maça çıkan ve 10 gol, 12 asistlik performans sergileyen Pogba, sezonu lig şampiyonluğu ve İtalya Kupası ile tamamlamıştı. Siyah-beyazlı takımda son dört sezondur şampiyonluk sevinci yaşayan Fransız yıldız, 2014-15 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan temsilcisiyle final oynamıştı.

Pogba 2009 yılında Manchester United  kulübünün altyapısına dahil oldu. Bu süreç özellikle yaşının küçüklüğü ve Le Havre ve Manchester United kulüplerinin anlaşmazlıkları gibi nedenlerle sancılı geçti. FİFA tarafından atanan bir hakimin vermiş olduğu karar ve sürecin aydınlanması ile kulüp ve futbolcu arasında şartları gizli olan anlaşma gerçekleşti.

Pogba, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa Milli Takımı'nın 7 maçta formasını giydi ve 1 gol kaydetti.
Manchester United, Mayıs ayında takımın başına Portekizli teknik adam Jose Mourinho'yu getirdi. Pogba, Manchester United'ın  Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan ve Zlatan Ibrahimovic ile birlikte yeni sezon öncesindeki 4. transferi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.