Öne Çıkanlar diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik Semizotu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Elazığ’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası deprem bölgesine gitti. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ilk olarak, dün akşam Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak Elazığ Valiliği’nde oluşturulan Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Erbaş daha sonra Mevlana Camii'ne geçerek, Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada hayatını kaybeden anne Fatma Yıldız ve 1,5 yaşındaki oğlu Doruk Abbas Yıldız’ın cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Erbaş, “Biz biliyoruz ki, Allah'tan geldik hepimiz Allah'a döneceğiz. Depremde ölenlerin şehit olduğunu biliyoruz. Cenab-ı Hak, depremde ölen bütün kardeşlerimize rahmet eylesin” dedi.

“Depreme karşı tedbirlerimizi alacağız ancak bu bir afettir, ne zaman olacağını bilemiyoruz, takdir-i İlahidir. Takdir-i İlahinin önüne geçmek mümkün değildir” diyen Başkan Erbaş, afetleri en az zararla atlatmak için bu konuda gerekli dersleri, tedbirleri almanın önemine değindi.

Konuşmanın ardından Başkan Erbaş, anne ile oğlunun cenaze namazını kıldırdı, tabuta omuz verdi.

Başkan Erbaş cenaze namazı sonrası, Elazığ’da arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Mustafapaşa Mahallesi'ne ve deprem sonucu yıkılan binaların olduğu bölgelere gitti. Başkan Erbaş, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, enkaz altında kalan yakınlarından gelecek olan güzel haberi bekleyen vatandaşlara sabırlar diledi.

Başkan Erbaş daha sonra, depremde yaralananların bulunduğu Fırat Üniversitesi Hastanesi’ndeki yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Erbaş, Diyanet Vakfı çalışmalarını yerinde inceledi

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarını yerinde inceledi. Depremin merkez üssü olan Sivrice’de hasar gören Merkez Camii’nde incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, burada bulunan Diyanet Vakfı çadırındaki görevlilerden ve Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde bulunan Diyanet Vakfı personelinden de bilgi aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.