Öne Çıkanlar Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer mahmut tanal haberleri eğitim Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ocak 06 BY 6182 avro ne kadar suudi arabistan muhalefet sayesinde Sendikal Haklar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

MEB Okullara İş Ekipmanı Kontrol Uzmanları Yetiştirecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokolle okullardaki tehlikeli ekipmanların kontrollerini MEB yetkili uzmanlarının karşılaması üzerine anlaştı.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüyle kararlaştırdığı uygulamada okulların kazan daireleri, tehlikeli ekipmanlarının kontrolleri gibi konularda MEB’in yetkilendireceği kararlaştırıldı. Çalışma mevzuatı üzerinde MEB’e yetkiler veren düzenlemeyle iş sağlığı ve güvenliği alanında MEB’in seçtiği idarecilere eğitim verilerek özellikle taşralarda güvenli çalışma ortamları oluşturulmak isteniyor.

Düzenlemede az tehlikeli 50’den az sayıda çalışanı bulunan tüm kamu işyerlerinde işveren vekillerinin, eğitim verilerek, iş güvenliği bakımından yetkilendirildiği duyurulan açıklamada “Öğrencilerin sağlık ve güvenliğinin en üst seviyede sağlanması, veli memnuniyetinin artırılarak daha huzurlu bir eğitim ortamının tesis edilmesi hedefleniyor” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.