Öne Çıkanlar Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer mahmut tanal haberleri ocak eğitim Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu avro ne kadar numan kurtulmuş Sendikal Haklar muhalefet sayesinde paris cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Yılbaşının Gözdesi Karışık Kuruyemiş

2016’ya girmeye sayılı gün kala yılbaşı alışverişleri hızlandı. Yılbaşını evde geçirecekler kuru yemişçilere akın etti.  Manav tezgahlarında ise yılbaşına özel bir satış henüz yok.

Kuru yemişçiler satıştan memnun

Kuru yemişçilerin yüzü artan satışlarla güldü. Yılbaşı akşamı için en çok satılan çeşit ise karışık kuru yemiş oldu. Süper karışık kuruyemiş kilogram fiyatı 65 liradan alıcı bulurken, en çok satılan ay çekirdeğinin kilogram fiyatı ise 12-15 lira arasında değişiyor. Fiyatları yer yer değişmekle birlikte Antep fıstığının ortalama kilogram fiyatı 55 lira, fındığın 60 lira, Kaju fıstığının 60 lira, bademin 70 lira, tuzlu yer fıstığının 24 lira, kabak çekirdeğinin 27 lira, sarı ve beyaz leblebinin ise kilogram fiyatı 20 lira.

İçinde kaju, badem, fındık, Antep fıstığı bulunan süper karışık kuru yemişin kilogram fiyatı 65 lirayken, leblebi, antep fıstığı, tuzlu yer fıstığı ve kabak çekirdeğinin bulunduğu karışık kuru yemişin kilogram fiyatı 45 lira.

Alkol satışları durgun

Artan fiyatları sebebiyle el yakan alkolde satışlar durgun. En çok satılan alkollü içkilerin başında rakı ve kırmızı şarap geliyor.

Meyve fiyatları

Yılbaşı gecesine özel olmasa da, hazırlık için alınan meyvelerin başında elma, portakal, mandalina ve muz geliyor. Elmanın fiyatı 3 lirayken, portakalın 1 lira 50 kuruş, mandalinanın 2 lira 50 kuruş, muzun 3 lira 50 kuruş, kivinin fiyatı ise 5 lira olarak hesaplandı. Kışın vazgeçilmezi kestanenin kilogram fiyatı da 10-12 lira arasında değişiyor.

Sofranın şahı hindi

Yılbaşı sofralarının ana yemeği hindi, bu yıl da gözde oldu. Kilogram fiyatı 14 lira olan hindi, ortalama 4-5 kilogramlık paketlerde ister bütün olarak, ister parçalanmış olarak satışa sunuluyor. Bütün hindinin fiyatı ise 55-60 lira arasında değişerek alıcıyla buluşuyor.

Meze severler buraya

Ana yemeğin yanına ya da alkol masasına konuk olan mezelerin yapımında kullanılan malzemelerin fiyatları şu şekilde:

-Konserve garnitür: 2,50-3 lira
-Patlıcan salatası: 5-6 lira
-Köz patlıcan: 4,50-5 lira
-Köz kırmızı biber: 3,50-5 lira
-Süzme yoğurt: 6-12 lira

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.