Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin terörist

Siemens, Çin’deki Fabrikasına 140 Milyon avroluk Yeni Yatırım Yapacak

Almanya’nın çok uluslu şirketi Siemens tarafından yapılan açıklamada, Çin’deki fabrikasını genişletmek için 140 milyon avroluk yatırım yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, şirketin yurt dışına yapacağı 2 milyar avroluk yatırımın yüksek teknoloji fabrikalarına, inovasyon laboratuvarlarına, eğitim merkezlerine yönlendirileceği kaydedildi.



Asya’nın şirketin yatırımlarının ağırlıklı bölgesi olacağına dikkat çekilen açıklamada, yatırımların 140 milyon avroluk kısmının Çin’in Chengdu kentindeki fabrikasını genişletmek için kullanılacağı ve bu fabrika için 400 yeni istihdam imkânı yaratılacağı belirtildi. 

Siemens’in bu yıl yapacağı toplam yatırım tutarı ise 2 milyar avro olacak. Şirket, COVID salgını ve artan jeopolitik gerilimlerin ortaya çıkardığı sorunları çözmek amacıyla dünya çapında yeni fabrikalar, araştırma ve geliştirme merkezleri ve eğitim alanları inşa edeceğini açıkladı. Dünya çapında 311 bin kişiyi istihdam eden şirket, 2022’de yıllık satışlarını yüzde 6 artırarak 72 milyar avroya çıkarmıştı.

Anahtar Kelimeler:
çinSiemens
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.