Öne Çıkanlar Covid19 bugünün gündem başlıkları çin binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Almanya Başbakanı Scholz’dan Çinli Otomobil Üreticilerine Çağrı

Çin ziyaretini sürdüren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin yapımı otomobilleri Almanya piyasasına davet etti. Scholz, bugün yaptığı konuşmada, Avrupa piyasasının Çin menşeli otomobillerle açık ve adil şekilde rekabet etmesi gerektiğini vurguladı. Scholz, Avrupa’nın damping, fazla üretim kapasitesi ve fikri mülkiyet ihlaline tolerans göstermeyeceği uyarısında da bulundu.



Scholz, ayrıca Japonya ve Güney Kore otomobilleri Avrupa piyasasına girerken de Avrupalıların bu otomobillerin pazarı ele geçirmesinden endişe ettiklerini ancak böyle bir durumun yaşanmadığını belirtti.

Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği’nin geçtiğimiz günlerde yayımladığı açıklamasında, Avrupa Birliği’nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara ek tarifeler uygulamasına karşı çıkıldı. Açıklamada, söz konusu uygulamanın ticaret savaşını tetikleyebileceğine, Almanya’daki istihdamın yanı sıra AB’nin elektrikli araçları ve dijitale dönüşümü teşvik etmesine dönük tehdit oluşturabileceğine işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.