Kapatılan Üniversitelerden Dolayı Sıralama Geriledi

ÖSYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından LYS’de sınava giren lise son sınıf öğrencilerinden sadece dörtte biri 4 yıllık fakültelere yerleşebildi. Kapatılan üniversitelerden dolayı sıralama da geriledi.

LYS sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz sıralamasından yüksek yerleri tercih eden öğrencilerin istedikleri bölümlere yerleştiğini belirtti. Yavuz şunları ifade etti:
 ‘’Sonuçlara baktığımızda önceki yıllara göre kapatılan üniversitelerden dolayı sıralamanın gerilediğini görüyoruz. Bunun sonucunda özellikle mühendislik programlarını seçen öğrenciler daha üst tercihlere yerleşme imkânı buldular. Örneğin Matematik- Fen puan türünde 125 bin sıralamaya sahip bir öğrenci bu yıl 112 binle kapatan bilgisayar mühendisliği programına yerleşebildi. Ayrıca son zamanların yapılan en kolay sınavı olmasına rağmen LYS’de lise son sınıf öğrencilerin yalnızca dörtte biri 4 yıllık bölümleri kazanabildiler.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.