Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin terörist

Öğretici: Milli Eğitim Bakanı Muhakkak Eğitimci Olmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yeni oluşacak kabinede Milli Eğitim Bakanı’nın muhakkak eğitimci olması gerektiğinin altını çizdi.

AES Genel Başkanı Öğretici’nin açıklaması şöyle;

“Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tam 64 farklı Milli Eğitim Bakanı görev yapmıştır. 64 Milli Eğitim Bakanından sadece 8’i eğitimci iken geriye kalanların aralarında hukukçu, polis, doktor, asker, iktisatçı, mühendis ve ziraat fakültesi mezunu bulunmaktadır.

Ülkelerin ve toplumların geleceğinde hayati bir öneme sahip olan eğitimin yönetilmesi ve yönlendirilmesi hayati bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda, ülkelerde eğitimi yöneten ve eğitim politikalarını belirleyen kuruluşların faaliyetleri toplumu doğrudan etkilemektedir.

Milli Eğitim Bakanının yürüttüğü çalışmaların eğitim sistemi üzerinde ne denli etkili olduğu bilindiğinden, geleceğimiz ve çocuklarımızı yakından ilgilendiren bu bakanlığa muhakkak eğitimci biri gelmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.