Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı

ÖSYM'den YGS’ye Girecek Adaylara Önemli Duyuru

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM),12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS’ ye giren öğrencilerin  sınav giriş kurallarına uygun olmayan kimlik işlemlerini 07.00-09.45e kadar İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden tamamlayabileceği yerleri duyurdu.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, kayıp veya değiştirme nedeniyle T.C. kimlik kartı almak için nüfus  müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile ÖSYM'nin  "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinde yer alan 2017-ÖSYS başvuru  bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

ÖSYM’nin açıklamasında şöyle denildi:

“ T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. TCKK talep eden aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin birebir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi hâlinde adaya Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi düzenlenecektir. Adayın, ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacaktır.

Bu amaçla Nüfus Müdürlüğü’ne giden adayın yanında, 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafının (biyometrik) olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.”

Adaylar şu linkten yerleri öğrenebilecekler:

2017 YGS Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.