ÖSYM Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği ek yerleştirme sonuçlarını ÖSYM, kendi sitesinden açıkladı.

LYS sınavında üniversiteye giremeyen öğrenciler ek kontenjan üzerinden tekrardan başvuru yaptı. Öğrenciler beklenen başvuru sonuçlarını ÖSYM'nin kendi sitesinden T.C. kimlik numaraları ile sorgulayabilecek. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 ÖSYM EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. Ancak tercih yapmayan ya da herhangi bir program için tercih yapıp yerleşemeyen, hatta sınavsız geçiş hakkı olan adaylar da ek yerleşmeye başvurabilir.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.