TEOG  Sınavına Girecek Öğrenci ve Ailelerine Önemli Tavsiyeler 

İlk dönem sınavı  23-24 Kasım’da gerçekleşecek olan  8. sınıf öğrencilerinin  heyecanla beklediği  Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında ,yaklaşık 1 milyon öğrenci ter dökecek. Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, ailelerin olumsuz konuşmaması gerektiğini belirterek ailelerin serin kanlı olmasında fayda olacağına vurgu yaptı.
 
 TEOG  Sınavına sayılı günler kala  aileleri ve öğrencileri telaş sararken,  Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Özaksoy,  stesle başa çıkabilmek için ailelere büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Özaksoy, “Baskıdan uzak durulmalı, sınav öncesi çocuğunuzu motive edecek, stresini azaltacak cümleler kurun, uyku düzenine çok dikkat edilmesini sağlayın, çocuğunuzu uyumadan en az 30 dakika önce, elektronik cihazlardan uzaklaştırın. Uykuyu en çok bozan bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik cihazlardır” dedi.

Uyku ve Beslenme Düzeninizde Değişiklik Yapmayın

Uyku ve düzenin bozulmamasının sınava girecek öğrenciler için dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunun altını çizen Özaksoy  “Sınava geç kalırım kaygısıyla her zaman olduğundan daha erken bir saatte uyumayın.  Sabah kalkma saatiniz 6:30, 7:00’yi geçmemeli. Uyku ve beslenme düzeninizde değişiklik yapmamaya çalışın. Sınav sabahı genel alışkanlıklarınız nasılsa öyle kahvaltı yapın” diyerek,  önerilen her çeşit  besinin tüketilmesin doğru olmadığını ve alışık olunmayan miktarda  ve mümkün oldukça dışarıdan beslenilmemesi gerektiği konusunda da uyardı.

 Rahatlama Egzersizleri Sınav Kaygısını Azaltıyor

Özaksoy cümlelerine şu şeklide devam etti:

“Eğer hiç kahvaltı alışkanlığınız yoksa, biraz zorlanarak  da olsa şekerli yiyecekler tüketebilirsiniz. Araştırmalar sınav öncesi egzersizlerin kaygıyı azalttığını gösteriyor. Sizler de sınav haftası yapacağınız derin nefes alma, kendi kendine konuşma ve gevşeme hareketleri ile kaygınızı azaltabilirsiniz. ‘Bu bir test’, ‘Mükemmel olmak zorunda değilim’ ve ‘Çok çalıştım, elimden geleni yapacağım’ gibi rahatlatıcı ifadeler kullanmalı, pozitif düşünceler içinde olmalısınız.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.