Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Prof. Dr. Ali Yakıcı Kuşadası Belediyesi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp tesk genel başkanı bendevi palandöken boyner

Bakan Tüfenkci: İstikrar Esnaf İçin Önemli, Evet Diyecek

İstikrar, huzur ve Türkiye’nin geleceğinin esnaf için çok önemli olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Esnaf, Türkiye’nin hızlanmasını istiyor, alınan kararların hızlı hayata geçmesini istiyor. Ve hayata geçen kararların, bürokrasi tarafından ezilmemesini, çiğnenmemesini istiyor. Direkt kendine dokunmasını istiyor. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı sistemine esnaf ‘evet’ diyecek” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği’nin dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstikrar ve huzurun esnaf için önemli olduğunun altını çizen Bakan Tüfenkci, ekonominin gelişmesi, Türkiye’nin büyümesi için, güçlü bir yönetime ve güçlü bir idareye ihtiyacı olduğunu belirtti. Tüfenkci, “Artık esnaf koalisyonlarla yönetilen, bürokratik engellerden Türkiye’nin hızlanmasını istiyor, alınan kararların hızlı hayata geçmesini istiyor. Ve hayata geçen kararların, bürokrasi tarafından ezilmemesini, çiğnenmemesini istiyor. Direkt kendine dokunmasını istiyor. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı sistemine esnaf ‘evet’ diyecek inşallah” şeklinde konuştu.

-“USTALAR, AHİLİK PANELLERİNDE KONUŞACAK”-

Bu yıl 30. Ahilik Haftası’nın Eylül ayı içerisinde kutlanacağını ifade eden Bakan Tüfenkci, Ahilik kültür ve felsefesinin bir haftaya sığdırılamayacak kadar zengin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“2017 içerisinde Ahilik ile ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırarak bu alandaki etkinliklerimizi bütün bir yıla yaymayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızın başında il düzeyinde gençlerimize yönelik gerçekleştireceğimiz Ahilik panelleri gelmektedir. Alanında uzman akademisyenler ile Ahi mertebesine ulaşmış esnaf ve sanatkâr mesleklerinin ileri gelenleri bu paneller vesilesiyle gençlerimize Ahilik kültürünü anlatacaklar. Aynı zamanda 2017 içerisinde Ahilik ansiklopedisinin İngilizcesini tamamlayarak ilim dünyasına kazandıracağız.”

“-ESNAF VE SANATKÂRLAR YENİ PAZARLARA AÇILACAK”-

Bakanlık olarak esnaf ve sanatkârların yapısal sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları artıracaklarını belirten Tüfenkci, “Bu doğrultuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemde ‘Esnaf ve Sanatkâr İşletmelerinin İç ve Dış Pazar İmkânlarının Araştırılması Projesi’ni başlatacağız. Proje ile ihracata yönelik mal ve hizmet üreten ve/veya ticari faaliyette bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın yurt içi ve yurt dışı pazar imkânlarını araştırmayı, yeni pazar ve pazar fırsatlarını belirlemeyi, esnaf ve sanatkârların söz konusu imkânlara erişimini sağlamayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

-SEKTÖR ANALİZLERİ TAMAMLANIYOR-

5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nda alınan kararların takibinin, Bakanlığın 2017 yılındaki asli görevleri arasında yer aldığını kaydeden Tüfenkci, “Esnaf ve sanatkârlarımızın gelişimini doğrudan etkileyecek 13 adet şura kararının hayata geçirilmesi önümüzdeki dönemde bizim için büyük önem taşımaktadır. Söz konusu kararların hayata geçirilmesine yönelik olarak ilgili kurum ve kuruluşlar arasında azami düzeyde bir eşgüdüm sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aynı zamanda Sektör Analizleri Projesi kapsamında projesi başlatılan 4 yeni sektörün (“Ağaç, Kâğıt ve Camdan Mamul Eşya”, “Bakım, Temizlik ve Sağlık Hizmetleri”, “Eğlence, Dinlenme ve Barınma” ve “Elektrik ve İnşaat”)  2017 yılı sonu itibariyle tamamlanmasını hedefliyoruz. Proje sonunda esnaf ve sanatkârlarımızın faaliyet gösterdiği sekiz sektöre ilişkin analizlerin tamamlanması ile sektör vizyonları belirlenerek her bir sektörü bu vizyona taşıyacak gelişme eksenleri tanımlanacaktır. Bu sayede esnaf ve sanatkâr mesleklerine ilişkin ilk akademik çalışmayı ülkemize kazandırmış olacağız” diye donuştu.

-KEPENKLER ÜRETİM İÇİN AÇILIYOR-

2016 yılı boyunca 228 bin 871 yeni esnaf ve sanatkâr işletmesinin açıldığını belirten Bakan Tüfenkci, buna karşılık kapanan esnaf ve sanatkâr işletmesi sayısının da 101 bin 614 olduğunu sözlerine ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.