Öne Çıkanlar diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik Semizotu Ahad et-Temimi

KOBİDER Başkanı Özgenç: “Tam Kapanma Marketlere Yarayacak, Küçük Esnaf Yok Olacak! “

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini açıklamasına ilişkin, "Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ne göre, getirilen yeni düzenlemeler arasında zincir marketlerin pazar günleri kapalı olacak olması küçük esnafı korumak açısından kısmen de olsa olumludur ama yeterli değildir. " dedi. 

KOBİDER Başkanı Özgenç tam kapama kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KOBİDER Başkanı Özgenç'in açıklamaları şöyle; 

"Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına ve yayınlanan Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ne göre, getirilen yeni düzenlemeler arasında zincir marketlerin pazar günleri kapalı olacak olması küçük esnafı korumak açısından kısmen de olsa olumludur ama yeterli değildir. 

Bu hususta daha önceleri defaetle çağrıda bulunmuştuk. Ve biz KOBİDER olarak demiştik  ki; koronavirüs döneminde haksız rekabetin önlenmesi için marketlerin de hafta sonu kapatılması gerekir. Bu çağrımız sonunda karşılık buldu ve zincir marketler pazar günleri kapalı olacaklar. Ancak zincir marketlerin 17 günlük tam kapanma sürecinde gıda ve temizlik maddeleri haricinde başka ürün satmamaları lazım. Çünkü küçük esnaf zincir marketlerin orantısız gücü altında eziliyor. Dolayısıyla tanınan imtiyazlar haksız rekabete yol açıyor. 

Zira; zincir marketler ile züccaciye, tuhafiye, kırtasiye, kozmetik, kıyafet, elektronik,elektrikli ev aletleri, telefon ve aksesuarı, bilgisayar, saat, seyahat malzemeleri ve  mobilya gibi aynı ürünlerin satışını yapan farklı iş kolundaki dükkânların genelge kapsamında kapalı olmalarından dolayı haksız rekabete sebep olduğu gibi hakkaniyete de aykırıdır. Hükümet, ‘Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’nde ek düzenleme yapılarak bu duruma çözüm getirmeli. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.