Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner TOGG Prof. Dr. Ali Yakıcı Kuşadası Belediyesi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Antalya Film Festivali’nin Jüri Başkanı Belli Oldu

Ekim ayında 54’üncüsi düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Jüri Başkanı ünlü Filistinli yönetmen Elia Suleiman oldu.
 
Bu yıl 21-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Jüri Başkanı belli oldu. Festivalin Artistik Direktörü Mike Downey’nin açıklamasına göre, Avrupa’nın önemli festivallerinde birçok ödüle layık görülen Elia Suleiman, festivalin bu yılki jüri başkanı seçildi.
 
Suleiman, New Horizons Film Festivali, Abu Dabi Film Festivali, Rotterdam Film Festivali’nin yanı sıra Cannes Film Festivali’nde de jürilik yaptı.
 
Elia Suleiman Kimdir?
1960’ta Nasıra’da dünyaya gelen Filistinli yönetmen, 1981-1993 yılları arasında çok sayıda ödüle layık görülen “Introduction to the End of an Argument” ve “Homage by Assasination” kısa filmlerini çekti. 1994’te Avrupa Komisyonu, Suleiman’a Batı Şeria’daki Birzeit Üniversitesi’nde Film ve Medya Bölümü’nü kurma görevini verdi.
 
Suleiman’ın ilk uzun metraj filmi “Chronicle of a Disappearance”, 1996 Venedik Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü alırken, son çektiği uzun metraj filmi  “The Time That Remains” ise 2009’da Cannes Film Festivali’nde yarıştı. 2002’de “Divine Intervention” adlı filmiyle Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI Uluslararası Film Eleştirmenleri Ödülü ve Jüri Ödülü’nü alan Suleiman, Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film Ödülü’ne layık görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.