Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları YKS çukurova belediye başkanı soner çetin kızılay deaş yök ANTALYA Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ithalat DSÖ

Gürkey ve Akman İŞ Sanat'a Konuk Oluyor

İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konukları, perküsyon sanatçısı Beste Gürkey ve viyola sanatçısı Emre Akman oluyor.

2003 yılında İstanbul’da doğan Beste Gürkey, perküsyon sanatçısı ve besteci olan babası Engin Gürkey ile çalışmaya başladı. Henüz altı yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi. 2013 yılında Yamaha Perküsyon Yarışması ve 2014 yılında 1. Ulusal Öke Perküsyon Yarışması’nda birinci oldu. Temmuz 2015’te Uluslararası İtalya Perküsyon Yarışması’nda Vibrafon kategorisinde birinci ve Marimba kategorisinde üçüncü oldu. Solist olarak ilk konserini 2014 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile veren yetenekli sanatçı, eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 7. sınıf öğrencisi olarak devam ediyor.

1992 yılında Eskişehir’de doğan Emre Akman ise viyola eğitimine 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2008 yılında Ruşen Güneş’in kurmuş olduğu “Sempre Viola” grubunda yer alan genç sanatçı, 2010-2013 yılları arasında şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni ve Oda Orkestrası’na grup şefi olarak katılarak Türkiye, Hollanda, İtalya, Almanya ve Belçika’yı kapsayan Avrupa turnelerinde yer aldı. Solist olarak ilk konserini 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ve AIMA Festival Orkestrası eşliğinde verdi. M. Bruch’un klarnet ve viyola için ikili konçertosunu seslendiren sanatçı, Nisan 2016’dan itibaren yüksek lisans çalışmalarını Mate Szücs ile Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin’de sürdürecek.

11 Nisan, Pazartesi akşamı saat 20.30’da ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Gürkey, Stensgaard, Santangelo, Sejourne, Hatch, Vanbeselaere; Akman ise Beethoven, Glazunov ve Brahms’tan eserler seslendirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.