Öne Çıkanlar istanbul Erdoğdu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş YKS Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EYT Wings Corendon Grup Merkez Bankası Faiz Oranlarını Değiştirmedi Aralık ayı ekonomik güven endeksi Rıza Sarraf davası Kasım 2017 YD-ÜFE

AK Partili Belediyelerin İstifası TBMM Gündeminde: CHP Araştırma Komisyonu İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Partili belediyelerde “FETÖ bağlantılarının, imar yolsuzluklarının, belediye meclisi kararlarının tüm yönleriyle araştırılması, gerekli yasal süreçlerin başlatılmasına olanak tanıyacak incelemelerin yapılarak sonuçlarıyla birlikte ortaya konulması ve gereken önlemlerin alınması” amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla başlayan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasıyla devam eden süreci TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi veren Torun, seçimle gelen belediye başkanlarının bir dayatmayla istifa ettirildiklerini, Anayasanın ve seçmen iradesinin yok sayılarak görevlerinden ayrılmak zorunda bırakıldıklarını ifade etti.

“NEDEN SORUŞTURMA AÇILMIYOR”

AK Parti iktidarının FETÖ ile mücadele konusundaki samimiyetinin tartışılır hale geldiğini ifade eden Torun, “İstifaların gerekçelerine baktığımızda hiçbir ciddi gerekçe yok. Demokrasinin gereği olarak seçimle gelen seçimle gider. Eğer bu başkanlar usulsüzlüklere bulaşmışlarsa, görevlerini kötüye kullanmışlarsa kamuoyunun bundan neden bilgisi yok. Neden soruşturma açılmıyor, hukuki süreçler neden işletilmiyor” diye sordu.

“BU BAŞKANLARIN FETÖ İLE BAĞLANTISI MI VAR, BYLOCK MU KULLANIYORLAR?”

Kamuoyunun gerçek gerekçeler konusunda aydınlatılmasının elzem olduğunu belirten Torun, “İstifaların altında yatan asıl nedenleri hiç birimiz bilmiyoruz; bu başkanların FETÖ ile bağlantısı mı var, Bylock mu kullanıyorlar? İstanbul ranta kurban edilip talan edildi. Kimler için yapıldı tüm bunlar? Saray ikinci bir darbe yapıyor. Belediye başkanları istifa ediyor. Eğer böyle değilse bu yapılan İstanbul’da, Düzce’de yaşayan milyonlarca  seçmenin iradesine saygısızlık değil midir? Tüm gerçeklerin bir an önce ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

Torun, AK Partili belediyelerde “FETÖ bağlantılarının, bununla birlikte ranta yol açan imar yolsuzluklarının ve belediye meclisi kararlarının tüm yönleriyle araştırılması, gerekli yasal süreçlerin başlatılmasına olanak tanıyacak incelemelerin yapılarak sonuçlarıyla birlikte ortaya konulması ve gereken önlemlerin alınması” için araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.