Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri diyarbakır Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ almanya PENÇEKİLİT Operasyonu Erdoğdu YKS yunanistan afad Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It) EYT

AK Parti’nin Seçim Beyannamesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve milletvekili seçimlerinde hayata geçirecekleri vaatleri açıkladı.

AK Parti’nin Seçim Beyannamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklandı.

Erdoğan, demokrasiden insan haklarına, terörle mücadelen ekonomiye kadar pek çok konuda yeni yapılacakları atılacak adımları anlattı.

BEYANNAMEDE 2011 İZLERİ

AK Parti’nin 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde ki seçim vaatleri 2011 seçimlerinin izlerini taşıdı. GAP Projesi, Alevi Çalıştayı gibi hayata geçmeyen vaatler 24 Haziran seçimlerinde vaat edildi.

Beyannamenin sloganında ise yeni sistemden çok “Güçlü Meclis” vurgusu dikkat çekti.

AK Parti’nin seçim beyannamesinden dikkat çeken başlıklar şöyle:

“Çocuklarımızı potansiyel gençler, gençlerimizi de geleceğimizin teminatı olarak görürken, onlara hak ettikleri bedensel, kültürel ve sanatsal ortamı daha kaliteli bir biçimde sağlayarak insanı merkeze alan kalkınma anlayışımızı devam ettireceğiz.  Nihai hedefimiz; tarihsel, toplumsal ve kültürel gerçeğimize dayalı potansiyelimizin tüm boyutlarıyla açığa çıkarılması ve bireyden topluma; yerelden evrensele; geçmişten geleceğe uzanan bir özgürlük alanının oluşturulmasıdır. Öğretmen yetkinlik ve yeterliliklerinin geliştirilmesi çalışmalarına ivme kazandıracağız. Öğretmen Akademileri koordinasyonunda başta üniversiteler olmak üzere ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılarak, öğretmenlerimize ihtiyaç duydukları nitelikli hizmet içi eğitim vereceğiz. ‘Profesyonel Okul Yöneticiliği’ uygulamasını başlatacağız. Eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracak ve müfredatını yenileyeceğiz. Eğitim fakülteleri ile öğretmen adayı yetiştiren diğer yükseköğretim kurumlarının ve formasyon programlarının öğrenci kontenjanlarını; öğretmen ihtiyacı ve projeksiyonlarını dikkate alarak belirleyeceğiz. Müfredatımız çağın gerekliliklerini yansıtacak şekilde güncellenecektir. “

ALEVİ ÇALIŞTAYI

Seçim Beyannamesinde dikkat çeken başlıklar arasında GAP Projesi, Alevi Çalıştayı’nın da yeniden hayata geçeceği vurgulandı.

Sağlık alanında ise şu başlıklara dikkat çekildi:

“Uyuşturucu bağımlısı çocuklarımızın tedavi ve psiko-sosyal rehabilitasyonunu içeren kurumsal yapıların daha etkin çalışmasını sağlayacağız. Çocuklarımız için ihtisaslaştırılmış rehabilitasyon sistemine geçilerek, suçun mağduru ya da suça sürüklenen çocukların en süratli şekilde topluma kazandırılmalarını sağlayacağız. Mevcut çocuk ve anne dostu sağlık uygulamalarını geliştireceğiz. Yerel yönetimlerde çocuk dostu şehirler modeli oluşturacak ve yaygınlaştıracağız. Çocuk dostu sosyal ve kültürel bir ortamın oluşturulmasına yönelik destek programları hazırlayacağız. Aile ve iş hayatının uyumunun güçlendirilmesi için farkındalığın artırılmasını sağlayacağız.”

Erdoğan atılacak adımları şöyle sıraladı:

“Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-devlet kapsamında sunduğu uygulamaların sayılarını artıracağız. SGK bütünleşik mali yönetim sisteminin hayata geçirilmesiyle sigorta, emeklilik ve sağlık uygulamalarının daha etkin bir şekilde sunulmasını sağlayacağız. Sağlık alanındaki tüm gelişmeleri takip ederek bilimsel verilerin ışığında geri ödeme listelerini ve sağlık uygulama tebliğini güncellemeye devam edeceğiz. Hasta ve işlem takibi, görüntü ve tetkik paylaşımı dahil elektronik ortamda yapılacaktır. Sosyal güvenlik bilincini artıracak faaliyetlere öncelik vererek kayıtlı istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. 18-29 yaş aralığındaki girişimci gençlerimizin ilk defa Bağ-Kur kapsamına girmesi halinde 1 yıl süreyle Bağ-Kur primlerini karşılayacağız. Bağ-Kur’lu sigortalılarımıza sosyal güvenlik primlerini ödeme kolaylığı ve geçmiş hizmetlerini dondurarak sağlıktan faydalanma imkânı sağlayacağız. Sosyal güvenlik ve prim ödeme bilincini artıracak ve farkındalık oluşturacağız. Cari dönem prim tahakkukunu ve tahsilatını artıracağız. İşveren, esnaf ve sigortalılarımızın prim borçları için ödeme kolaylığı sağlamaktayız. Hiçbir kapsamda sigortası olmadığı için genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşlarımızın Nisan 2018 ve öncesi döneme ilişkin prim borç ödemelerini kolaylaştırmaktayız. Uyumlu prim borçluları hakkında prim ödeme kolaylığı sağlamaktayız. Yeni sağlık programları oluşturarak yerli ilaç ve tıbbi cihaz sanayi ile işbirliği modelleri oluşturacağız.”

Erdoğan, çeşitli alanlarda vaatleri şöyle sıraladı: 

ENERJİ VE MADENCİLİK

“Enerjiyi verimli tüketen ürünlerin verimsiz ürünlere oranla kullanımının artırılması çalışmalarını destekleyeceğiz. Madencilik sektörünün geleceği için tüm yasal adımları atmaya devam edeceğiz. Sektörün çevre mevzuatına uyumunu geliştireceğiz. Bu alanda, Türkiye Hammadde Tedarik Stratejisini belirleyeceğiz. Arama, üretim, ithalat ve ihracat politikalarımızı bu çerçevede gözden geçireceğiz. Ülkemizin ihtiyacı olan madenlerin yurtdışında aranması ve işletilmesi ile ilgili hukuki düzenlemeler ve faaliyetler gerçekleştireceğiz. Madenciliğin daha güvenli ve etkin yapılabilmesi için yeni modelleri devreye alacak ve madencilikle ilgili kamu kurumlarını yeniden yapılandıracağız. Madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin artırılmasına yönelik olarak maden kanunu ve diğer ilgili kanunlarda yaptığımız düzenlemeleri etkili bir şekilde uygulayacağız. Madencilik faaliyetlerinde iş güvenliği kültürünün oluşturulması ve güvenli madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Maden Güvenlik Kurumunu kuracağız.”

DIŞ POLİTİKA AVRUPA BİRLİĞİ VE KOMŞULARLA İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemle ile birlikte dış politika, Avrupa Birliği ve komşularla ilişkiler konusunda da şunları aktardı:

“ABD’nin özellikle PYD/ YPG ve FETÖ konuları başta olmak üzere ulusal güvenliğimize ilişkin beklenti ve hassasiyetlerimize uygun somut adımları atmasının sağlanması için gerekli diplomasi ve lobi faaliyetlerine ivme kazandırılarak devam edilecektir. ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır. Kıbrıs’ta her iki halkın siyasi iradelerini ve Ada’nın ortak sahibi olmalarını temel alan müzakere edilmiş adil ve kalıcı bir çözüm için garantör ülke olarak yapıcı katkımızı sürdüreceğiz. Ortadoğu Barış Süreci’nin sağlıklı bir zeminde yeniden canlandırılmasının gerekli olduğunu değerlendiriyoruz. Filistin makamlarıyla temas ve eşgüdüm içindeyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak önümüzdeki dönemde faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Filistin’e yönelik yardımlarımızı her alanda sürdüreceğiz. Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik her türlü gayrihukuki ve BM kararları hilafına girişime tavizsiz olarak karşı duracağız. Sekizinci yılındaki Suriye ihtilafının daha fazla acı ve yıkıma sebebiyet vermeksizin, Suriye halkının meşru talepleri temelinde nihai bir siyasi çözümle neticelenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.