Öne Çıkanlar tbmm YENİ teb MazharFuat TOGG Alper Sümer İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çin DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak

Bahçeli: Hiçkimse Bizden Olağanüstü Kongre Beklemesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu süreci sabretmeden nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye’nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretlerle Türkiye’yi bu hale getirmek isteyenlere kolay kolay partiyi teslim edemeyiz” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Ankara 12. Sulh Mahkemesinin kurultay kararı almasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yargıtay’a müracaatlarının devam edeceğini belirten Bahçeli, “O onların görüşüdür. Partinin de değerlendirmeleri ve görüşü vardır o çerçevede hareket edeceğiz. MHP hepinizin bildiği gibi fakat üzerinde çok durulmayan bir konu merkez yönetim kurulunu 18 Mart 2018 de toplayacak. 12. Olağan kurultay kararı almıştır. 12. Olağan Kurultay’ı yapabilmek için de 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren ilçe kongre süreci başlatılıyor ve il kongre süreciyle devam ederek 12 olağan kongreye varılmak istenmiştir” diye konuştu.

Kongreye giden süreci sabırla beklemeyenlerin nereden etkilendiklerinin belli olmadığını vurgulayan Bahçeli, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bu süreci sabretmeden nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye’nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretlerle Türkiye’yi bu hale getirmek isteyenlere kolay kolay partiyi teslim edemeyiz. Yargı yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse bizden olağan kongrenin dışında olağanüstü bir kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı şimdi biz kullanmaya başlayacağız. Bizim müracaatımızda mahkemenin yetkisi olmadığı gerekçesiyle savunmasını yaptılar. Bu karar MHP hukuka duyduğu saygıdan dolayı saygı duyuyor ancak hukuk yolunun tükenmediği kanaatiyle 18 Mart 2018’de olağanüstü kongremizi Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.