HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, “Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz. Belki böylece yerinize kadınları, çocukları daha fazla gözetecek birisi gelebilir” çağrısında bulundu.

Kerestecioğlu, partisine mensup Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Ensar Vakfı hakkındaki iddialara değinen Kerestecioğlu, “Ne yazık ki herkes hükümet veya hükümetin yakın olduğu kişilerle ilgili eleştiride bulunmak dahi suç olduğundan tarafgirlikle Vakfın sorumluluğunun örtbas edileceğini düşünmeye başladı” şeklinde konuştu.

Çocuklara yönelik istismar riskini önceden fark edip önlemeye yönelik çalışmaların yapılmasını isteyen Kerestecioğlu, “İstismarı önleyici bir sistem oluşturulmalıdır. Acilen çocukların temel haklarını kullanmasını güvence altına alacak ve yararlandığı hizmetler aracılığı ile çocukları izleyecek bir sistem kurulmalıdır” dedi.

Kerestecioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, “Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz. Belki böylece yerinize kadınları, çocukları daha fazla gözetecek birisi gelebilir” diye seslendi.

- “AİLE BAKANI ÖNCE SUSMAYI DENESİN”-

Beştaş da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nı eleştirerek şöyle konuştu:

“Bir defa demesi utanç verici, utanıyoruz, bir kadın olarak, anne olarak, kadın haklarını savunanlar olarak  tecavüzü bir kere ile ifade etmek ne bilimsel olarak ne sosyal olarak  ne psikolojik olarak ne de hak mücadelesinin geldiği aşama itibarıyla ifade edilecek bir husus değildir. Gerçekten Aile Bakanı önce susmayı denesin. Bilmediği konularda konuşmasın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.