Öne Çıkanlar euro Koronavirüs TOGG CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak abd TÜSAD tmo aşı suriye Hakkari İsrail seçim

Bütçe Komisyonu'nda 'Darbe' Tartışması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında “Sayıştay’a darbe” tartışması çıktı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesi görüşülüyor. Görüşmeler sırasında söz alan MHP’li Günal, kendilerine gönderilen Sayıştay raporlarının “kuşa” çevrildiğini ve yapılan düzenlemeler ile “Sayıştay’a darbe” yapıldığını söyledi. Sayıştay’ın yetkisini elinden almanın Sayıştay’a darbe olduğunu kaydeden Günal, “Sayıştay’ın yerindelik denetimini elinden almak Sayıştay’a darbedir. İlla askeri darbe olması gerekmiyor” dedi. Günal’ın bu sözlerine Bakan Ağbal, yerinden cevap verdi. Çıkan kanun ile Sayıştay’ın yerindelik denetimi yapamayacağını kaydeden Bakan Ağbal, “Sayıştay yerindelik denetimi mi yapsın istiyorsunuz?” diye sordu.

Günal, yerindelik denetiminden bahsetmediğini belirterek, “Düzenlilik denetiminin içindeki dahi kuşa çeviriyorsunuz. Benim adıma darbedir, benim yetkimi gasp etmektir” dedi. Kendisine gönderilen Kamu İhale Kurumu ve Kamu Gözetim Kurumu’nun Sayıştay raporlarını gösterdi ve sadece bir paragraf ile görüş beyan edildiğini söyleyen Günal’a, Bakan Ağbal, “Ne yapalım denetlenecek bir şey yok demek ki” dedi.

-“BU MİLLETLE BAĞDAŞMAYAN HER ŞEYE DARBE DİYORUZ”-

Komisyon Başkanı Bilgiç ise Bakan Ağbal’ın sık sık araya girerek Günal’a cevap vermesini eleştirdi.

Günal ile Ağbal arasında geçen tartışamaya CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da dahil oldu. Bekaroğlu, “Sayın Bakan yeni darbe tanımları sizden geldi. Faiz darbesi, lobi darbesi, paralel darbesi bunlar da sizden geldi” dedi.

Bakan Ağbal ise Bekeroğlu’na, “Ne yapalım yani bu milletle bağdaşmayan, bu milletin öz değerleriyle uymayan her şeye ‘darbe’ diyoruz. Niye üzerinize alındınız?” ifadelerini kullandı.

Darbe kelimesi ile AK Parti’nin hiçbir şekilde bir arada anılmayacağını kaydeden Ağbal’a MHP’li Günal, “Siyaset mi yapmak istiyorsunuz?” diye sordu. Bakan Ağbal ise “evet siyaset yapıyorum” diyerek karşılık verdi. Bu durumun kendisine göre darbe olduğunu belirten Günal, “Senin söylediğini kabul etmek zorunda mıyım?” ifadeleri kullandı. Ağbal ise “Darbe bir kelimeden ibaret olabilir. Bu milletin hatıraları, bu milletin geçmiş darbenin bir kelimden ibaret olmadığını, acı olduğunu demokrasiye karşı ihanet olduğunu biliyor. Bu AK Parti, bu hükümet bu dava sonuna kadar buna karşı, karşı olmaya da devam edecek” diye konuştu.

Günal ise Bakan Ağbal’a, “Birazcık başka şeyle siyaset yap. Kelime üzerinde demagoji yapma bana ya” dedi. Bakan Ağbal ise “Bir tek kelime değil o” diye karşılık verdi.

-“MİLLETİN ANASINA SÖVENLERİN BORCUNU SİLDİNİZ Mİ?”-

Bakan Ağbal’ın bu sözlerine sinirlenen Günal elini masaya vurarak, “O zaman niye ‘duman oluruz’ dedi Nurettin Canikli, bu Sayıştay raporuyla ilgili. Bu kanun geriye 2013’te çekildi. Vergi denetim raporunun tarihini mi vereyim şimdi” dedi. Bakan Ağbal ise “Verin, korkacak mıyız?” diye sordu.

Günal ise “En çok vergi mükellefi kimin borcunu sildiniz? Anamıza söven adamın borcunu sildiniz. Milletin anasına söven, havuz medyasının içine paran adamın borcunu sildiniz mi?”

Bakan Ağbal ise “Sayın Günal, hukuk karşısında söyledikleriniz hiçbir geçerliliği yok. Milletin hakkını hukukunu sonuna kadar koruduk korumaya devam edeceğiz. O zaman savcı da siz olmuşsunuz, hakim de siz olmuşunuz. Bu ülke darbe yapanları da gördü, darbenin içinde olanları da gördü, görmeye de devam ediyor. Siz neredesiniz ona karar verin” değerlendirmesinde bulundu.

Günal ise “Aferin, aferin Sayıştay’a darbenin kanunla olduğunu söylüyorum” dedi.

Günal ile Bakan Ağbal arasında geçen bu tartışma üzerine diğer komisyon üyeleri Başkan Bilgiç’e tepki gösterdi.

Bakan Ağbal hesabını veremeyecekleri hiçbir şeyin altına imza atmayacaklarını söylemesi üzerine MHP’li Günal, Bakan Ağbal’ın onun altında imzasının olmadığını söyledi.

O kararın arkasında Ağbal’ın imzasının olmamasına rağmen arkasında olduğunu kaydeden Günal, “Sizdiniz onları görüştüren, Erdoğan Bayraktar’ın dediği gibi onların arkasında sizler vardınız. Onun için imza attım diyorsunuz. Sizdiniz onlarla görüştüren, onun için sahip çıkıyorsunuz” dedi.

Bakan Ağbal ise  “Bunların hepsi iftira, yalan bunları asla kabul etmiyorum. Bundan bir şey çıkmaz. Asıl darbelere karşı dik durmuyorsun da buna karşı mı dik duruyorsun?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.