Öne Çıkanlar diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik Ahad et-Temimi Kuşadası Belediyesi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu eğitim

Cankurtaran: Askeri Alanlar Halkın Faydalanabileceği Şekilde Kullanılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, hükümetin iş dünyasına yönelik hazırladığı teşvik yasasında yer alan 49 yıl bedelsiz arsa tahsisi düzenlemesini değerlendirdi. Cankurtaran, “Boşaltılması düşünülen askeri alanlar, birilerinin iştahını kabartmış olabilir. Bu nedenle bu alanlar halkın tamamının faydalanabileceği şekilde kullanılmalı. Teşvik adı altında kimseye peşkeş çekilmemeli” dedi.

Cankurtaran, yaptığı açıklamada, hükümetin iş dünyasına yönelik hazırladığı teşvik yasasında yer alan 49 yıl bedelsiz arsa tahsisi düzenlemesini ele aldı. “Askeri alanların taşınmasıyla teşvik yasasının ilgisi var mı?” diye soran Cankurtaran, şu ifadeleri kullandı:

“Daha geçtiğimiz günlerde bizzat Başbakan Binali Yıldırım, askeri alanların kentlerin dışına taşınacağını belirtti. Herkesin bildiği gibi özellikle İstanbul ve Ankara içinde askere ait oldukça geniş alanlar var ve bu alanların boşaltılması durumunda buralara ne olacağı şimdiden merak konusu. Böyle bir açıklamanın ardından teşvik yasasında 49 yıllığına ücretsiz arsa tahsisi önerisinin de yer alması akıllara soru işareti düşürür. Boşaltılması düşünülen askeri alanlar, birilerinin iştahını kabartmış olabilir. Bu nedenle bu alanlar halkın tamamının faydalanabileceği şekilde kullanılmalı. Teşvik adı altında kimseye peşkeş çekilmemeli.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.