Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Hudut mühimmat Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

CHP'li Yüceer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP'li Candan Yüceer'in mesajı şöyle;

"Tarihimize altın harflerle yazılmış olan Çanakkale Zaferi, Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu toprakların insanının bağımsızlık için birlik olup kenetlendiğinde, neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren bir cesaret timsalidir.

Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destan olmakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde önemli bir dönüm noktasıdır.

Bu destanın ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.

Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerin ve gazilerin emanetidir. Bize düşen en büyük görev ise tarihin bu altın sayfasını belleklerimizde her daim taze tutmak, gelecek kuşaklara doğu bir şekilde anlatmak, birlik ve beraberlik içerisinde, bize armağan edilen laik ve demokratik Cumhuriyet’i aynı ruh ve anlayışla korumak, sahip çıkmaktır.

Ulusumuz, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Günü’nün 107. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.