Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat terörist Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı

CHP’de Olağan Kurultay Takvimi İşleyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, MYK’da alınan kararla bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlattıklarını belirtti. Bingöl, “Bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisi’miz 36. Olağan Kurultay’ın tarihini belirleyecek” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklamaları sonrasında, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl kürsüye geldi. 

36. OLAĞAN KURULTAY
Parti tüzüğü gereği iki yılda bir olağan kurultayın yapılması gerektiğini belirten Bingöl, “Bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Bizim kongrelerimiz sadece ilçe ve il kongreleriyle sınırlı olmayıp başlangıcından itibaren bir dizi iş ve işleyişi gerektiren bir kongre süreci. O açıdan bugünden itibaren olağan kongre takvimimiz başlatılmıştır. Bundan önce yaptığımız üç toplantıda da çok büyük bir ağırlıkla milletvekillerimizin, Parti Meclisi üyelerimizin ve il başkanlarımızın ortak kararı da, açıklamaları da ‘olağan kongre sürecinin başlatılması’ yönündeydi. Bu değerlendirmelerin ışığında da bugünkü toplantıda kararı aldık ve olağan kongre sürecini başlatıyoruz. Ardından da bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisi’miz 36. Olağan Kurultay’ın tarihini belirleyecek” dedi.

“OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNDEMDE YOK”
Bingöl, “Olağanüstü kurultay taleplerini” nasıl karşıladıklarının sorulması üzerine de, “Bizim zaten bu yıl içinde olan kongrelerimizi yapma zorunluluğumuz var, tüzüğümüz bunu emrediyor. Dolayısıyla böyle bir takvim önümüzdeyken, dönüp bir olağanüstü kurultay tartışmasını başlatmak doğru değil. Kaldı ki örgütlerimizin çok büyük bir kesimi bu konuda, olağan kongre takviminin başlatılması talepleriyle bize geliyorlar” yanıtını verdi.
Örgütlerde düzenlenmesi gereken yapıların olduğunu ifade eden Bingöl, “Böyle bir şey asla söz konusu değil ama olağanüstü kurultay yapsak dahi yıl içinde ikinci bir olağan kongre takvimini başlatmak zorundayız. Düşünün birkaç ay arayla iki kurultay yapılacak. Bu, asla gerçekçi değil” dedi.
Olağanüstü kurultayın gündemlerinde olmadığını vurgulayan Bingöl, “Bugün olağan kongre takvimimizi başlattık. Bunu da çok sağlıklı bir şekilde yürütüp, kurultayımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“İLÇE VE İL KONGRELERİ KASIM AYINA KADAR SARKABİLİR”
Kurultay tarihi belirleyecek yetkili organın Parti Meclisi olduğunu belirten Bingöl, “İlçe kongrelerini başlatmadan önce bir dizi işlem gerçekleştiriyoruz. Birinci basamağı, üye listelerinin, seçmen kütüklerindeki adreslere göre güncellenmesi. Üye listelerinin örgütlere gönderilmesi, askı süreci, yapılan itirazın tamamlanmasından sonra ilçe kongrelerini gerçekleştirebiliyoruz, ardından il kongrelerini yapacağız” dedi.
“Kongre süreci bu yıl biter mi?” sorusuna da Bingöl, ilçe ve il kongrelerinin Kasım ayına kadar sarkabileceğini ifade etti.

“BAYKAL’IN KİŞİSEL GÖRÜŞÜ”
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “2019’daki seçimlerde cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi” konusundaki açıklamalarının anımsatılması üzerine de Bingöl, “Bizim partimizde arkadaşlarımız zaman zaman kendi düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyorlar. O da Sayın Baykal’ın kişisel görüşüdür. Bunları yetkili kurullarımızda değerlendiriyoruz. Bizim şu anda önümüzdeki en önemli mesele, Türkiye’deki rejim değişikliği ile ilgili yoğunlaşmamız” diye konuştu.
Bingöl, “Tüzük ve program kurultayının olup olmayacağı” sorusuna ise şu anda önceliklerinin örgütlerin talebi doğrultusunda kurultay süreci başlatmak olduğunu vurguladı.

İSTİFA İDDİASI: “ANLAMSIZ TARTIŞMA”
Bingöl, “Cumartesi günü yapılan İl başkanları toplantısında, bazı il başkanlarının sizin istifanızı istediği yönünde haberler çıktı” denmesi üzerine de, “Bu, bizim aile içinde yaşanmış bir olay. Bazı il başkanları değil, sadece bir il başkanının, bir bireysel meseleyi gündeme getirerek yapmış olduğu bir açıklama. Onun dışında hiçbir il başkanımız, bu doğrultuda açıklama yapmamıştır. Aksine farklı bir takım açıklamalarla o konunun doğru olmadığını ifade etmişlerdir” dedi.
Bazı internet sitelerinin “tetikçilik” yaparak, konuyu saptırdığını ifade eden Bingöl, bu anlamsız tartışmayı büyütmenin partiye bir yarar getirmeyeceğini düşündüğünden konuyu gündeme getirmediğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.