Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tbmm

CHP’den Vekillere ‘Tüzük’ Ödevi

CHP, tüzüğünü değiştirmek için düğmeye bastı. 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayda tüzükte değişiklikler yapılacak. Parti yönetimi de milletvekillerinden tüzükte yer almasını istedikleri düzenlemelere ilişkin bir çalışma yapmasını istedi.

“YENİ DURUMA UYGUN OLARAK YENİ BİR TÜZÜK YAPMA İHTİYACI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

CHP yönetimi milletvekillerine “tüzük önerileri” konulu bir yazı gönderdi. Yazıda tüzüğün 10 Mart 1993 tarihinde kabul edildiği, o günden bu yana geçen sürede ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda çok sayıda değişikliğe uğradığı belirtildi. Bu değişiklikler sırasında bir taraftan tüzüğün iç bütünlüğünün bozulduğu, birbiriyle çelişik hükümler ortaya çıktığı, diğer taraftan alt mevzuat metinleriyle yapılması gereken düzenlemeler getirilerek tüzüğün gereksiz ayrıntılar içerisinde boğulduğuna dikkat çekilerek, “Ayrıca siyasi yaşamdaki değişiklikler yeni ihtiyaçlar doğurmuştur. Belirtilen gerekçelerle yeni duruma uygun olarak yeni bir tüzük yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır” denildi.

VEKİLLER TÜZÜK ÖNERİLERİNİ HAZIRLAYACAK

9-10 Mart tarihlerinde Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla olağanüstü tüzük kurultayının yapılacağına dikkat çekilen yazıda, “Bu çerçevede milletvekillerimizin tüzükte yer almasını istediği düzenlemeleri hazırlaması ve bu çalışmaların TBMM Grubumuz tarafından Genel Sekreterliğimize 23 Şubat 2018 tarihine kadar gönderilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.