Öne Çıkanlar Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu eğitim gündem özeti ocak paris Sendikal Haklar Siyah Çay (Black Tea)

CHP'li Ağbaba Hablemitoğlu İçin Araştırma Komisyonu İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı’na akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastinin arkasındaki kişi ve örgütlerin ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, suikastin araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif verdi.

Hablemitoğlu suikastinin ardından FETÖ’nün olabileceğini ifade eden Ağbaba, suikaste ilişkin soru işaretlerini verdiği Meclis Araştırma Komisyonu teklifinde şu ifadelerle açıkladı:

“15 Temmuz da hain bir darbe girişiminin yaşanmasının ardından, Hablemitoğlu suikasti ile ilgili sorular yeniden gündeme gelmiştir. F-Tipi örgütün özellikle Emniyet Teşkilatı’ndaki ve Devlet içerisindeki yapılanmasını darbe girişiminden 14 yıl önce belgeleriyle ortaya koyan Hablemitoğlu’nun, suikaste uğramasının arkasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün olabileceği yıllardır ortada duran, ancak kararlılıkla araştırılmayan bir konudur. F-Tipi örgütün Devlet içindeki önemli makamları nasıl ele geçirdiğini belgeleriyle ortaya koyduğu ‘Köstebek’ kitabının öldürülmesinden 3 ay sonra yayınlanabilmesi, gerçeklerin duyurulmasının bu örgüt tarafından engellenmeye çalışılmış olma ihtimalini de güçlendirmektedir.
Keza Necip Hablemitoğlu’nun Türkiye’deki yabancı vakıfların faaliyetleri ile ilgili çalışmaları, suikastin arkasında yabancı güçlerin de olabileceği ihtimalini de ortaya koymaktadır.”

CHP’li Ağbaba, Necip Hablemitoğlu suikastinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması, cinayetin arkasındaki kişi ve örgütlerin ortaya çıkarılması ile suikastin yaşanmasında ihmali ve sorumluluğu bulunanların tespit edilmesi amacıyla Anayasanın 98. TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz TBMM Başkanlığı’na arz etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.