Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

CHP’li Tanal: Eğitim Ve Bilim Ülkemizden Silinmek İsteniyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, müfredat değişikliğine vurgu yaparak, “Bir ülkede eğitim her şey demektir. Aydınlık, ahlaklı, demokratik nesiller yetiştirmek istiyorsak öncelikle eğitime ağırlık vermeliyiz. Ancak ülkemizde maalesef bilim ve eğitim silinmek isteniyor” ifadesini kullandı.

CHP’li Tanal, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı müfredat değişikliğine ilişkin açıklamada bulundu. Tanal, “Toplumda bu değişikliğe karşı inanılmaz bir muhalefet var ancak Bakanlık, bu sesleri duymazdan gelerek Atatürk ve Atatürkçülüğün içi boşaltmakta ve daraltmaktadır. İsmet İnönü ve Lozan önemsizleştirilmektedir. Bunlar milli değerlerimizdir. 15 Temmuz günü yapılmak istenen darbe tüm halkımıza karşı yapılmıştır. Bu darbeyi tabii ki lanetliyoruz. Darbe teşebbüsü sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Ancak şöyle de bir gerçek var ki, bu darbecilere verilen dirençten önce ülkede sanki hiç demokrasi isteyen bir halk olmamış gibi yapamazsınız. Kurtuluş Savaşımıza bakın, insanlarımız ülkenin geleceği için çocuklarının üstündeki battaniyelerle mermileri sardılar topları sardılar tüfekleri sardılar! Bu diriliş hikayesini basitleştirmek kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

Sözlerine Eğitim-Bir-Sen üzerinden devam eden Tanal, “Müfredat değişikliğinden hemen önce müfredat değişikliğiyle ilgili olarak bir rapor hazırladı. Raporda özellikle Atatürk İlke ve İnkılaplarının terkedilmesi ağırlık kazanıyordu. Müfredat değişikliğine bakıldığında ise bu düşüncenin aynen tezahür ettiğini görüyoruz. Bu ülkenin kurucu değerlerinin müfredatta ağırlığının azaltılması demek Türkiye’yi Türkiye yapan değerleri azaltmak demektir” açıklamasında bulundu.

Müfredatta ayrıca diğer önemli değişikliklerin de yapıldığına dikkat çeken Tanal, “Felsefe dersi azaltıldı. Bu doğrultuda insanlarımızın düşünmesini istemiyorlar. Tarih kitabından 2. Dünya Savaşı’yla ilgili kısımda İsmet İnönü kaldırıldı. Atatürk’ün silah arkadaşı olan ve 2. Dünya Savaşı’na ülkemizi sokmayarak milletimizi felaketten döndüren birisinin yapmış olduğu derin siyaseti kıskananlar, ‘Biz bunu yapamıyoruz, sürekli tüm dünyayla kavgalıyız, biz böyle politika beceremiyoruz ancak becerenleri de milletimiz görsün istemiyoruz’ anlayışıyla hareket ediyor” dedi. 


 

Anahtar Kelimeler:
Mahmut Tanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.