Öne Çıkanlar CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer EN İYİ İŞ VEREN ŞİRKET boyner dil çalıştayı iha basın kartı olanlara yeşil pasaport GAZETECİLERE YEŞİL PASAPORT Formula 1 yarışları Christopher Reev aşk düeti 06 BY 6182 Ece Dizdar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 24 Haziran'da Milletimizin Kararı 'Devam' Olacaktır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz" sözlerinin ardından sosyal medyada başlayan "Tamam" kampanyasına ilişkin, “Sosyal medyayı kullanarak birtakım manipülasyonlara girişmek netice vermeyecek beyhude çabalardır. 24 Haziran'da milletimizin kararının 'devam' olacağını öngörüyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın, faiz, enflasyon, yabancı sermaye, ithalat ihracat dengesi ve istihdam gibi konuların bugün yapılacak ekonomik koordinasyon toplantısında ele alınacağını belirterek, “Mali disipline dayalı ekonomi politikaları aynen devam edecek. Seçim ekonomisi söz konusu değil” dedi.

“SOSYAL MEDYAYI KULLANARAK BİRTAKIM MANİPÜLASYONLARA GİRİŞMEK NETİCE VERMEZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "milletimiz tamam derse ancak o zaman kenara çekiliriz” sözlerinin ardından sosyal medyada başlatılan “Tamam” kampanyalarının sorulması üzerine Kalın, sosyal medyanın etkin bir iletişim aracı olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Sosyal medyayı kullanarak birtakım manipülasyonlara girişmek de netice vermeyecek beyhude çabalardır. Biz geçmişte daha önceki seçimlerde başka olaylarda, Gezi olaylarında bu tür şeyleri çok yaşadık. Bunun nihai kararını verecek olan milletimizdir, sandığa gittiği zaman vereceği karar asıl belirleyici olacaktır. Bu sosyal medyaya ilgisiz kalalım, kullanmayalım anlamına gelmez. Sahte hesaplar üzerinden manipülasyonların yapılmasının bir netice vermediğini bundan sonra da vermeyeceğini bir kez daha ifade etmek isterim. Biz gerçeklerle uğraşalım, gerçekler her şeyi ortaya çıkaracak. 24 Haziran'da milletimizin önüne sandık koyduğunda milletimizin kararının ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Biz, tabi ki bu kararın 'devam' olacağını öngörüyoruz, düşünüyoruz, inanıyoruz. Güvenimiz tam ‘şu kadar tweet atılmış’ gibi şeyler çok bağlayıcı değil.”

ORTAK MİTİNG YAPILABİLİR, BBP DE KATILABİLİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortak miting yapabileceğini, ‘Cumhur İttifakı’nın bir mitingi olarak buna BBP’nin de katılabileceğini belirtti. Kalın, “Bu, Cumhur İttifakı’nın gücünü, birlik ve beraberlik ruhunu, duygusunu yansıtacak önemli bir miting olacaktır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 20 bin + 5 bin, toplamda 25 bin öğretmenin ataması için çalışmaların devam ettiğini belirten Kalın, “Eylül ayı itibariyle, yeni öğretim yılında 25 bin öğretmenimiz görevlerine başlayacaklar” dedi.

ABD’NİN NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKİLMESİ: “BÖLGEDE İSTİKRARSIZLIĞI KÖRÜKLER”

Kalın, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı konusundaki soru üzerine, bu tür kavgaların kazananının olmayacağını söyleyerek, “Biz özellikle yeni getirilen yaptırımları yakından takip edeceğiz çünkü bu sadece ABD’yi değil, Avrupa ve Türk firmalarını da etkiliyor. İran halkının da bu yaptırımlardan olumsuz yönde etkilenmesini arzu etmeyiz. Bize düşen bir sorumluluk olduğunda da yerine getirmekten çekinmeyiz” dedi.

Gerilimleri azaltacak bir çabanın içinde olacaklarını vurgulayan Kalın, “Bu kararın bölgede istikrarsızlığı körükleyeceği, yeni çatışmalara yol açacağına dair ciddi endişelerimiz var” diye konuştu.

YUNANİSTAN’A: “KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK”

Yunanistan’ın darbeci askerin iltica talebine onay vermesine ilişkin de Kalın, “Bu, vahim bir durum. Terörist, darbeci askerlerin ellerini, kollarını sallayarak yanı başımızdaki bir AB ülkesinde dolaşmalarına izin verildiği gerçeği önümüzde. Bir tarafta ‘hukukun üstünlüğü, darbelere karşı demokrasi’ diyeceksiniz, öbür tarafta da bunlarla ilgili şu ve ya bu gerekçeyle adım atmayacaksınız. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Kalın, Türkiye’nin tüm çabalarına rağmen söz konusu askerlerin iltica taleplerinin kabul edilmesinin hukuk adına bir “skandal” olduğunu belirterek, siyasi açıdan da ikili ilişkileri olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN MİTİNGİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortak miting yapıp yapmayacağı konusunda da Kalın, “Böyle bir ihtimal var, henüz tarihi, yeri, şekli netleştirilmiş bir kampanya programı oluşmadı, şu günlerde oluşuyor. Ortak miting de yapılabilir, ‘Cumhur İttifakı’nın bir mitingi olarak, dolayısıyla BBP de buna katılabilir. Bu Cumhur İttifakı’nın gücünü, birlik ve beraberlik ruhunu, duygusunu yansıtacak önemli bir miting olacaktır” diye konuştu.

“ERDOĞAN-İNCE GÖRÜŞMESİ ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE OLABİLİR”

Kalın, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talebine ilişkin, talebin kendilerine ulaştığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler, uygun bir zamanda AK Parti Genel Merkezi’nde kendisini kabul edecek. Program üzerinde çalışılıyor, önümüzdeki birkaç gün içinde bu olabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.