Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri PENÇEKİLİT Operasyonu almanya diyarbakır Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It) Erdoğdu YKS yunanistan terörist afad

Deniz Naki TBMM'nin Gündeminde

Ames Sportif Faaliyetler’in göçü oyuncusu Deniz Naki TBMM gündeminde yer aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Deniz Naki’ye ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle verilen cezayı TBMM gündemine taşıdı.

Tan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Amedspor’a 28 Ocak’ta oynanan Medipol Başakşehir maçında “ideolojik propaganda” yapıldığı gerekçesiyle kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verildiğini belirten Tan, “Ayrıca Bursaspor maçında Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki’nin, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor maçında ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle, PFDK tarafından 12 resmi maçtan men edilmiş ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırılmıştır” dedi.

Tan şu sorulara yanıt aradı:

“Amed Spora oynadığı maçlardan sonra verilen bu cezaların detaylı gerekçesi nedir?

Bir futbol takımının galibiyeti kutlamasına ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı barışı istemesine yönelik PFDK’nın verdiği cezaları uygun görmekte misiniz? Bu cezalara yönelik Bakanlığınızın tavrı nedir?

‘İnsanlar ölmesin barıştan başka çaremiz yok’ diyen Deniz Naki’ye Türkiye Futbol tarihinde eşine az rastlanır bir cezanın verilmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

Futbol müsabakalarında daha önce farklı futbolcularca ‘asker selamı, rabia işareti’ gibi ideolojik davranışlar yapıldığı dikkate alınırsa bu futbolculara yönelik ne tür cezalar verilmiştir?

Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.