Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü UEFA AVRUPA LİGİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mecidiyeköy Uyarısı Hakkında Açıklama Yapıldı

Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına yapılan uyarının somut istihbarata istinaden değil, Türkiye’nin güvenlik önlemlerini artırması sonucu yapıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik yapmış olduğu güvenlik uyarısıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul/Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır.  ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır” ifadeleri yer aldı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun söz konusu mesajı şöyleydi:

"ABD vatandaşlarını, olası bir terör tehdidine karşı Mecidiyeköy'de, özel olarak Ağaoğlu Sokak'taki artan Türk güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmek isteriz. Şu aşamada konsolosluk, terör tehdidiyle ilgili yeni bilgilere sahip değil ancak ABD vatandaşlarına 28 Mart'ta yayınlanan seyahat uyarısının hala geçerli olduğunu hatırlatırız. Bölgede yaşayan ABD'liler daha dikkatli olmalılar."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.