Öne Çıkanlar EYT Wings Merkez Bankası Faiz Oranlarını Değiştirmedi Aralık ayı ekonomik güven endeksi ADÜ Devlet Konservatuvarı Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Putin Görüşmesi Sona Erdi TBMMde ziyaretçi yasağı ne zaman başlıyor Ziyaretçi HSK 7 Mahkemeyi İhtisas Mahkemesi Olarak Belirledi Parla Kemer Saad Hariri

Erdoğan Kaymakamlarla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüyle mücadele konusunda kaymakamların ellerindeki yetkileri kullanması gerektiğini belirterek, “Gerekirse belediyelerin araç-gereçlerine el koyarak, gerekiyorsa diğer kurumların imkanlarını kullanarak, bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır” dedi.

-“BEN HANGİ HAKLARA SAHİPSEM, SEN DE AYNI HAKLARA SAHİPSİN RAHAT DUR YAHU”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakamlarla bir araya geldiği toplantıda tek millet, tek devlet, tek bayrak,  tek vatan vurgusunu tekrarladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “780 bin kilometre kareyle tek vatan. Bu sahtekarların söylediği ‘Bizim bir vatan arayışımız yok’ falan bunları biz yutmayız. Onu külahıma anlatsınlar. Bunların dertlerini biz biliyoruz. Onun için de 780 bin kilometre karelik vatan toprakları üzerinde yaşamak isteyenler bir hukuk devleti olan ülkemizde hukukun kendilerine tanıdığı neyse bu hakkı kullanmak suretiyle yaşamalıdır. Ben hangi haklara sahipsem, sen de aynı haklara sahipsin rahat dur yahu. Parlamentoya girmekse, giriyorsun. Makamlara gelmekse, geliyorsun. Daha ne istiyorsun yahu? Ama dert, bu güzel ülkemizi, bu vatan topraklarımızı bölmek, parçalamak, buralardan kendilerine göre o tarihi hesaplarını yerine getirmek.”

-“TÜRKİYE’NİN İDARİ REFORMLARINI ZİHNİYET REFORMLARIYLA DESTEKLEMESİ GEREKİYOR”-

Türkiye’nin son 13 yılının kamudaki reformlar açısından çok önemli olduğunu, çok kritik düzenlemelerin hayata geçirildiği bir dönem olduğunu söyleyen Erdoğan, sadece kanun çıkarmanın, kanunu değiştirmenin, yönetmeliklerle ve diğer mevzuat düzenlemeleriyle uğraşmanın sorunları çözmediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Mevzuattan önce zihniyeti değiştirmek gerekiyor. Zihniyet değişmeyince siz hangi kanunu çıkarırsanız çıkarın, hangi yönetmeliği değiştirirseniz değiştirin, uygulama aşağı yukarı aynı kalıyor. Bu bakımdan Türkiye’nin sistem reformuyla özellikle yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekir. Kurumsal organizasyon olarak idareyi yenileme nispeten kolayken, idari maslahatçı anlayışı değiştirmek çok zordur. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgiyle besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak, hedeflerimize ulaşma şansımız da o kadar artacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakamlardan yeri geldiğinde mevzuatı bir kenara bırakarak, zihinsel inkılaplarını kullanmalarını istedi. “Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır” diyen Erdoğan, Kaymakamlardan şunu istedi:

“‘Ben bunu bu şekilde yaparım’ deyin ve yapın. Bu, iradeyi kullanmaktır. Vatandaş için hiç çekinmeyin, kullanın. Sorun üreten, sorunlar karşısında pes eden değil, çözüm üreten, dirayet sahibi yöneticilere sahip olmadan bunu gerçekleştiremeyiz. Siz çözüm makamısınız, unutmayın. Onun için çekinmeden çözüm üretin. Sorunlar karşısında ya bir yol bulan ya da bir yol açan idarecilerle birlikte yürümek istiyoruz. Mesele bu.”

-“GEREKİRSE BELEDİYELERİN ARAÇ-GEREÇLERİNE EL KOYACAKSINIZ”-

Bölücü terör örgütünün, Türkiye’nin güneydoğusunda yürüttüğü faaliyetlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütün bazı ilçelerde ve mahallelerde her türlü ahlaksız yönetimi kullanarak hakimiyet tesis etmeye çalıştığını söyledi. Kamu kurumlarındaki görevlilerden de örgüte destek verenlerin olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

“Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler tamamen bunların kontrolü altına girmiş durumda. Ayrıca diğer kurumlarda çalışan kimi kamu görevlilerinin de gizli veya açık destek verdikleri anlaşılıyor. Güvenlik güçlerimiz, büyük bir fedakarlıkla, hassasiyetle teröristleri birer birer temizliyorlar. Ama burada mülki idare amirlerimize de önemli görevler düşüyor. Bilhassa kaymakamlarımız, kanunların kendilerine verdiği yetkiyi en etkili şekilde kullanarak örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde kesintilerin oluşmasına vatandaşlarımızın bu belediyelerce mağdur edilmesine izin veremeyiz. Gerekirse belediyelerin araç-gereçlerine el koyarak, gerekiyorsa diğer kurumların imkanlarını kullanarak, bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır. Ayrıca terör örgütüne destek veren kamu görevlileri de süratle belirlenip adalete teslim edilmelidir. Hiç beklemeyeceksiniz. Kim yapmış bu haysiyetsizliği, kim bu ihaneti yapmış, tutacaksınız hemen yargıya teslim edeceksiniz. Güvenliğin tesisin ardından zarar gören yerleşim yerleri hızla ve dikkatli bir planlamayla yeniden yapılandırılmalıdır. Benzer sıkıntıların söz konusu olduğu yerlerde şimdiden gerekli önlemleri almalı, en küçük bir zafiyete meydan vermemeliyiz.”

-“İHTİYACIMIZ AZİMLİ CESARETLİ YÖNETİCİLERDİR”-

Kaymakamların, valiyardımcılarının, valilerin, bulundukları ilçeleri, illeri adeta avuçlarının içi gibi ezbere bileceklerini belirten Erdoğan “Her tehlikeyi, her tehdidi anında bertaraf edecekler. Benim için başarının ölçüsü budur” dedi.  Terörle mücadelede eksiğin kanun veya mevzuat olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için gerekli kanun da var yönetmelik de var. İhtiyacımız olan bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli, azimli, cesaretli yöneticilerdir. Unutmayınız, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söylediklerinin, Türkiye’nin diğer bir meselesi olan paralel devlet yapılanmasıyla mücadele için de geçerli olduğunu belirterek, “Paralel ihanet çetesinin içeride ve dışarda ülkemize verdiği zararı şu anda bize en büyük husumeti besleyen ülkeler bile başaramamıştır” dedi.  

Paralel yapıyla mücadele çalışmalarının gerek Milli Güvenlik Kurulu, gerek Devlet Denetleme Kurulu aracılığıyla yakından takip edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nun en öncelikli görevi budur. ‘Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa hemen tespit edip hemen yargıda süreci başlatacaksınız’ diye talimatımı verdim. Bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda herhangi bir ihmali, herhangi bir yanlışı olan kim olursa olsun, mutlaka hak ettiği cezayı görecektir” ifadelerini kullandı.

-“PARALEL YAPIYLA MÜCADELEDE İSTEDİĞİNİZ ANDA ÖZEL KALEMİME TELEFONLA BU BİLGİLERİ VEREBİLİRSİNİZ”-

Kaymakamlardan paralel devlet yapılanmasıyla ilgili çalışmaları daha dikkatli ve kararlı bir şekilde yürütmelerini isteyen Erdoğan, “Paralel yapıyla mücadelede desteğim daima yanınızdadır. İstediğiniz anda özel kalemime telefonla bu bilgileri verebilirsiniz. Çünkü bizzat kendim bu işi takip ediyorum ve Devlet Denetleme Kurulu’nun da birinci dereceden görevi budur.  Bu mücadelede herhangi bir engelle karşılaşan, sıkıntı yaşayan doğrudan bu bilgiyi bana aktarmalıdır” diye açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.