Erdoğan Muhtarlarla 23. Kez Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün baktım televizyon haberlerinde bu sözler sansürlenerek veriliyor. Ana muhalefetin üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şuan cezaevinde yaptıklarının hesabını adalete veriyor. Peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız? Biz bunları ademe mahkum edip hiç yerine koydukça çirkefliğin, çirkinliğin, ahlaksızlığın çıtasını sürekli yükseltiyorlar. Bu zat için söylenen her söz israftır, fuzulidir, tıpkı kendisi gibi gereksizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 23. Muhtarlar Toplantısı'nda Ankara, Mardin, Sivas, Burdur, Giresun, Yozgat, Konya, Erzincan, Batman, Kırşehir, Osmaniye, Zonguldak, İzmir, Sakarya, Şanlıurfa ve Mersin'den gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlarla bir araya gelmenin 79 milyonla bir araya gelmek olduğuna işaret eden Erdoğan, “Belki herkesle yüz yüze irtibat kuramıyoruz ama her vesileyi değerlendirerek milletimizin farklı kesimlerini temsil eden muhtarlarımızla, esnafımızla, işçimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

Son üç hafta içerisinde gerçekleştirdiği toplantılar ve katıldığı programları anımsatan Erdoğan, milletle birlikte olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan, muhtarlarla ilişkilerinden rahatsız olan kesimler olduğunu belirterek, “Öyle ki işi beni eleştirmek adına muhtarlarla birlikte tüm milletimizi tahkir etmeye, aşağılamaya kadar vardırıyorlar. Bir konsolosun casusluk davasından yargılanan biriyle yanak yanağa fotoğraf çektirmesini eleştirmiştim. Bunun üzerine güya bir mizah dergisi muhtarımızla yanak yanağa resim çektirdiğimi gösteren bir fotoğrafı kapak yaparak kendi aklınca ‘Biz konsoloslarla fotoğraf çektiririz sen ise ancak muhtarlarla fotoğraf çektirirsin’ demeye getiriyor. İşte zaten ben tam bunu söylüyorum. Benim yerim milletimin yanıdır, onun seçilmiş temsilcileri olan muhtarların yanıdır. Peki siz kimin yanındasınız? İşte o konsolosların yanındasınız. Varın siz onlarla yolunuza devam edin” diye konuştu.

-“BUNLARIN DEMOKRATLIĞI MİLLETSİZ BİR DEMOKRATLIKTIR”-

“Biz bunların kafasını çok iyi biliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kafa kendini çağdaş, ilerici, aydın, solcu, demokrat olarak tanımlar. Ama aslında bunlar halk düşmanının, millet düşmanının önde gidenidir. Bu topraklara dair ne varsa hepsine husumet besleyenler yaptıkları işin adını halkçılık koyarak tam bir kara mizah örneği sergiliyorlar. Dün ayağındaki çarığı, altındaki şalvarı, belindeki kuşağı, üstündeki yeleği, başındaki kasketi yüzünden Aşık Veysel’i Ankara’ya sokmayan kafayla muhtarımla benim resmimi milleti aşağılamak için kapağa basan kafa aynı kafadır. Bunların demokratlığı milletsiz bir demokratlıktır.”

-“MUHALEFET CİNSİ SAPIKLARA BEL BAĞLAMIŞ DURUMDA”-

“Son 13 yılda siyasi ve sosyal muhalefetin milletin hayrına herhangi bir hayalinin hatırlıyor musunuz?” diye soran Erdoğan, “Ülkemizde biz rahat koltuklarımızda oturalım, parti içi dedikodularla uğraşalım, biraz polemik yapalım, cumhurbaşkanı ve hükümete sövelim böylece siyaset yapmış olalım. Peki bu şekilde iktidara gelebilmek mümkün mü elbette değil. Onun için de şöyle bir formül var. Biz yine rahat koltuklarımızda oturalım cumhurbaşkanı ya da hükümet bir yanlış yapsın halkın gözünden düşsün. Ya da dışarıdan bir güç gelsin üst akıl diyorum ya ben. O bir akıl versin bunları devirsin ahali de mecburen bizi seçsin. Hatta daha üzücü olanı cinsi sapıklara dahi bel bağlamış durumdalar” dedi.

-KILIÇDAROĞLU’NA SERT TEPKİ”-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepki toplayan Bakan Ramazanoğlu’na ilişkin açıklamalarına da değinen Erdoğan şunları kaydetti:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız hanım efendiye, tekrar etmeye terbiyemin elvermeyeceği galiz ifadelerle saldırıyor. Dün baktım televizyon haberlerinde bu sözler sansürlenerek veriliyor. Ana muhalefetin, üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şuan cezaevinde yaptıklarının hesabını adalete veriyor. Peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız? Biz bunları ademe mahkum edip hiç yerine koydukça çirkefliğin, çirkinliğin, ahlaksızlığın çıtasını sürekli yükseltiyorlar.Bu zat için söylenen her söz israftır, fuzulidir, tıpkı kendisi gibi gereksizdir.”

-“BÖLGEDE BAZI YERLERİN TAMAMIYLA YIKILIP YENİDEN İNŞA EDİLMESİ LAZIM”-

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne her gün ağır darbeler indirdiğine vurgu yapar Erdoğan, “Bununla birlikte bilhassa sınıra bitişik ilçelerimizde sınırın diğer tarafından yapılan tahkimat sebebiyle operasyonlar yavaş ilerliyor. Asker, polis ve köy korucularımızın verdikleri kayıplar çatışmalardan ziyade büyük miktarlarda hazırlanan patlayıcılardan kaynaklanıyor. Şu anda özellikle Nusaybin’de böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama güvenlik kuvvetlerimizin hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz. Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir” diye konuştu.

-“HİÇBİR POLİSİMİZİN VE ASKERİMİZİN SERÇE PARMAĞINI DAHİ ORADAKİ BETON YIĞINLARINA DEĞİŞMEYİZ”-

Alt yapısı zayıf olan bölgelerde alt yapının yapılmasıyla bölgenin yeniden inşa edilmesinin sağlanacağına dikkati çeken Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgede bazı yerlerin tamamıyla yıkılıp yeniden inşa edilmesi lazım. ‘Buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz ama şehitlerimiz için böyle şeyler yapmıyorsunuz’ diyorlar. Niçin böyle yalanlar söylüyorsunuz? Biz şu anda şehitlerimizle ilgili devletimizin onlara yönelik vermiş olduğu birçok imkanlar var. Buraları her seferinde açıklamak şehidimize saygısızlık olacak diye açıklamıyoruz. Bölgede yapılan kentsel dönüşüm de oradaki mülk sahiplerine yöneliktir.  Bu mülk sahibi olmayanlara yönelik değil. Kirada olanlar da bundan sonda da kirada yaşamaya devam edecekler. Bu süreç içerisinde onlara kira yardımı yapılıyor. Adil olmak bir devletin şanındandır şerefindendir. Hiçbir polisimizin ve askerimizin değil canını serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz.  Son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz. Yine operasyon yürüten güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları konusunda da hem ilgili kurumlarımızın hem de mahallindeki yöneticilerimizin çok daha hassasiyet bekliyoruz.”

-“O PAÇAVRALARI ANCAK KEFENLERİ OLARAK KULLANABİLİRLER”-

Biz bu coğrafyayı vatanımız olarak kabul ettiğimiz, hayatımızı burada sürdürmekte kararlı olduğumuz sürece bu mücadele bitmeyecektir. Birilerinin yaşayacakları başka toprakları olabilir ama bizim gidecek başka yerimiz de yok, bu toprakları bırakmaya niyetimiz de yok. Milletimizin birliğini ve güvenliğini hedef alarak bizi köşele sıkıştıracaklarını sananlar Üzerine bastıkları toprağın bir de altına baksınlar. Orada aynı niyetle ortaya çıkmış ama her defasında hüsrana uğramış kendileri gibi nice gafiller göreceklerdir. Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından alıyor. Kendi paçavralarını bayrağımızın yerine dikmek isteyenler onları ancak kefenleri olarak kullanabilirler.

“Karşımızdaki mesele basit bir bölgesel kriz meselesi değildir” diyen Erdoğan, “bu mesele coğrafyamızdaki varlığımız bakımından bin yıldır süren bir mücadelenin son ve kritik aşamasıdır. Bu mesele 100 yıl önce başlatılan bir projenin yeniden canlandırılma girişimidir” diye konuştu,

-“ESAD HALA ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA DOLAŞIYOR”-

Irak’ta son 25 yıldır milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan operasyonlar yapıldığını anımsatan Erdoğan, “Son dönemdekilerin en önemli gerekçeleri kimyasal silah. Kimyasal silahla ne kadar kişi öldü? 5 bin. Konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı ne kadar? Şu ana kadar belirlenen Suriye için söylüyorum 500 bin. Sonucu ölüm olan benim için ha kimyasal olmuş ha konvansiyonel olmuş ne fark eder. Bu zalimi bizim Lahey’e adalet divanına sevk etmemiz gerekmez mi? Bu adam elini kolunu sallaya sallaya dünyada dolaşıyor. Tabi gittiği yer sadece Rusya. Ortada bir vaka var. Suriye gibi bir medeniyet ülkesi yer ile yeksan olmuş bunlar hala rahatlıkla dolaşabiliyor” dedi.

-“RUSYA TARAF OLMAYI SEVER”-

Azerbaycan’ın barış talebine Ermenistan’dan olumlu yanıt gelmesini temenni ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Güvenlik zirvesinden döndük Rusya diyor ki ‘Türkiye taraf tutuyor’. Eğer Azerbaycan ile Ermenistan arasında taraf aranacaksa burada en önemli taraf Rusya’dır. Rusya taraf olmayı sever. Rusya Ukrayna’da taraf olmuştu, Gürcistan’da da taraf olmuştur şimdi de Suriye’de de taraftır. Suriye ile ilgi Suriye beni çağırdı ben o yüzden Suriye’ye gittim diyorsun. Kimseyi aldatamazsın. Sen her yere gitmeye mecbur değilsin. Orada insanlar öldürülüyor. Sen orada zalimin yanında niye yer alıyorsun. bu kadar aramız iyiydi, bunları konuştuk seninle. Dert Akdeniz’de otorite kurmak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.