Öne Çıkanlar tbmm teb YENİ MazharFuat Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Can Dostlar Defin Alanı cumhurbaşkanı erdoğan Gezgin Dünya 2 (The Wandering Earth 2) Mavinin net karı Sedef Girgin Kılıçdaroğlundan Ramazan Ayı Mesajı

Erdoğan: Zana O Başlıklarla Gelecekse Gerek Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  terörist başı Öcalan hakkında, “Şu anda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir terörist başının bu şartlarda yaşaması diye bir şey söz konusu değil. Şu anda terörist başının İmralı’daki yaşam koşulları dünyada kimseye verilmemiştir” dedi.

-CENEVRE GÖRÜŞMELERİ: “VERİLEN BAZI SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMEDİ”-

Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerine ilişkin Erdoğan, son anda ılımlı muhaliflerin de toplantılara katılmama kararı aldığını belirterek, “Katılmama kararının arkasında yatan gerçek, maalesef verilen bazı sözlerin yerine getirilemeyişi. Rusya’nın oradaki muhalif bölgeleri sürekli bombalaması, ciddi manada sıkıntı meydana getiriyor. Burada bir ateşkesin sağlanmaması halinde, böyle bir katılımın içinde bulunulması, cephede olanlara bir ihanet oluşturmaktadır. Onlar da, ‘süratle bu ateşkesin sağlanması lazım ki biz de bu görüşmelere katılalım’ diyorlar. Bundan dolayı böyle bir kesinti söz konusu oluyor. Temennim odur ki Cenevre görüşmeleri sağlıklı bir neticeye ulaşır ve oradan Suriye için de bir sağlıklı netice çıkar” diye konuştu.

-CİZRE: “YARALILARI KASITLI GÖTÜRMÜYORLAR”-

Cizre’deki yaralılar için ambulans gönderilmediği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Erdoğan, “Bunların hepsi yalan” dedi. Orada sürekli olarak ambulansların olduğunu belirten Erdoğan, “Ama tabi, güvenli bölgeye ambulansların girmesi konuş değil. ‘Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir’, bu kendilerine söyleniyor, söylendiği halde yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi hatta Meclis’te bile telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar. İşin tamamen bu boyutlarının hepsi ideolojiktir. Bu ideolojik yaklaşımla da ambulanslar ateş menziline sokulup sağlık görevlilerini ölümle karşı karşıya bırakmaktır. Şimdi orada 600 ila bin metre arasında bir mesafede, anonslar yapılıyor, ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları kasıtlı götürmüyorlar. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup kendilerine göre bir üstünlük temin etmek, dertleri bu” diye konuştu.

-HDP’Lİ VEKİLLERİN AÇLIK GREVİ: “BÜYÜKADA’DA BİSİKLETLE TATİLDE OLANLARI DA VAR”-

Erdoğan, HDP’li milletvekillerinin başlattığı açlık grevleri konusunda da şöyle konuştu:

“Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de, şunu da, bunu da yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunların gelmesi gereken yer parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün taşeronu gibi adeta hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın, ne işin var orada? Bunlar parlamentoda durmuyorlar, sürekli olarak çatışma bölgesine gidip yok, 'açlık grevi yapacağız….' Birileri açlık grevi yapıyor bunlar da, eş başkanlar da bakıyorsun sağda solda gayet güzel bir şekilde tatil geçirenleri de var. Bunları gördük, hepsi belgelenmiş şeyler. Büyükada’da bisikletle şu anda tatilde olanları da var. Bunları görüyoruz, bugün gazetelerde var. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil. Bu oyuna artık, yazılı, görsel medya olarak gelmememiz lazım. Tam aksine milletimizi uyarmamız lazım.

-“TERTEMİZ HALE GELİNCEYE KADAR”-

Şu anda bizim Mehmetçiklerimizin, güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele aslında bu ülkede vatanın, milletin bekası mücadelesidir. Bu mücadeleden taviz vermemiz mümkün değil. Cizre, Sur, Silopi buraların hepsi, tertemiz hale gelinceye kadar, zaten çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik. Proje çalışmalarımız bitti. Bu temizlikten sonra da ikinci adım olarak, kentsel dönüşüm-değişim süreci başlayacak. Burada vatandaşlarımız çok daha farklı bir şekilde kendi evlerine yerleştirecek. Bu geçiş süreci başarılı bir şekilde aşılacaktır. ”

-BAŞKANLIK: “YÜZDE 55-60 ARALIĞINDA BİR TALEP SÖZ KONUSU, ARTACAĞINA İNANIYORUM”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başkanlık sistemini daha iyi anlatabilmek için halk buluşmaları gerçekleştireceğini yönünde bilgiler var” denmesi üzerine de, bunun şahsi meselesi olmadığını, akademisyenlerin, medya mensuplarının, sivil toplum örgütlerinin ülkenin değişik bölgelerinde paneller, sempozyumlar, konferanslar düzenleyerek halka anlatacaklarını, aynı zamanda da bir alt yapı oluşturulacağını söyledi.

Erdoğan, “Dünyadaki başkanlık sistemiyle ilgili uygulamaları, bunun yanında hazırlayacağımız kitapçıklarla da hangi ülkede başkanlık sistemi nasıl, yarı başkanlık sistemi, partili başkanlık sistemleri nasıl diye ortaya koyacağız. Buradan da tabi Türkiye’nin endi modeli nasıl olacak, kısa bir zaman içerisinde çok daha farklı bir şekilde bir ortak akıl oluşturulacaktır. Mesele bu ortak akılla birlikte halkımızın daha bilinçli bir şekilde kararını vermesidir. Şu anda yapılan kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman, yüzde 55-60 aralığında bir talep söz konusu. Ben bunun çok daha artacağına inanıyorum, çünkü buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

-ZANA İLE GÖRÜŞME-

Erdoğan, Leyla Zana ile görüşme konusunda da, “Burada birinci derecede bir defa yemini yapması lazım. Parlamentoda yeminini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde özel kalemi arayarak söylediği bazı şeyler var, kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok” dedi.

“O başlıkların ne olduğunun” sorulması üzerine ise Erdoğan, “Terörist başıyla alakalı konular, vesaire. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir terörist başının bu şartlarda yaşaması diye bir şey söz konusu değil. Şu anda terörist başının İmralı’daki yaşam koşulları dünyada kimseye verilmemiştir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.