Öne Çıkanlar tüik Kuafu1 deprem türkiye İdlib Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı bugünün gündemi zam Devrim Özder Akın Yalovada hava durumu Dünyanın en kurak şehirleri Digital Network Alkaş

First Lady'e Takipsizlik

Emine Erdoğan'ın ''90 yıllık enkazı kaldırdık'' sözleri üzerine, Eren Erdem’in Emine Erdoğan hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağıladığını” gerekçe göstererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda takipsizlik kararı çıktı.

 

TAKİPSİZLİK KARARININ İÇERİĞİ

savcılık verdiği kararda, “Şikayet dilekçesinde ayrıntılı olarak verilen ifadelerde dahi doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan bir beyana rastlanmadığı gibi sözlerin basında yer almasından sonra şikayet olunan, verdiği beyanlarda ifadesinin çarpıtıldığını, Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu, geçmişteki dönemde, 60 ve 80 yıllarında yapılan darbelerin Türkiye’nin enkazı olduğunu belirtmiştir. Bu haliyle şikayet olunan konuşmasında ifade ettiği beyanların devamı, beyanların basında yer almasından sonraki tutum, davranış ve sözleri birlikte değerlendirildiğinde yüklenen suçun maddi ve manevi unsurlarının gerçekleşmediği kanaatine varılmıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.