Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak euro Koronavirüs TOGG tmo aşı suriye TÜSAD abd Hakkari seçim çukurova belediyesi

Gürer, Özel Beslenme Programı Gerekenleri Meclis’e Taşıdı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, sağlık kurulu raporu ile kendilerine özel beslenme programı uygulanması gerektiğini kanıtlayan engelli Türk vatandaşlarının beslenme ihtiyaçlarının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesine koyulacak ödenekten karşılanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

CHP’li Gürer, sağlık kurulu raporu ile engelli olduklarını ve kendilerine özel beslenme programı uygulanması gerektiğini kanıtlayan engelli Türk vatandaşlarının asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünü geçmeyecek tutardaki beslenme ihtiyaçlarının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesine koyulacak ödenekten karşılanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gerekçede, “Engelli aylıklarının engellilerin tüm ihtiyaçlarını, eğitimlerini ve diğer sağlık gereksinimlerini karşıladığı söylenemez. Özel olarak beslenmek zorunda olan engellilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi onlara karşı bir sosyal devlet sorumluluğudur. Bu nedenle ilgili Kanun maddesine eklenen fıkrayla, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir düzenleme için adım atılmış olacaktır” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
ömer Fethi Gürer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.